Конґрес Українців Канади закликав громаду підтримати кампанію за визнання Голодомору

Конґрес Українців Канади закликав громаду підтримати кампанію за визнання Голодомору

Укрінформ
Конґрес Українців Канади закликав громаду підтримати розпочату 18 березня кампанію за визнання Голодомору в Атлантичній Канаді.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні КУК.

Мета кампанії – офіційно визнати Голодомор як акт геноциду та встановити щорічний День пам’яті жертв Голодомору в провінціях Ньюфаундленд та Лабрадор, Нью-Брансвік, Нова Шотландія та Острів Принца Едварда.

«Ми закликаємо всіх канадців, які проживають в Атлантичній Канаді, підтримати кампанію Конґресу за визнання Голодомору, надіславши листа членам місцевих законодавчих асамблей. Зразок листа можна знайти тут», – йдеться в повідомленні.

У КУК поінформували, що раніше цього тижня листи, підписані Олександрою Хичій, національним президентом Конґресу Українців Канади та лідерами громад в Атлантичній Канаді, були розіслані прем’єр-міністрам Нової Шотландії, Нью-Брансвіка та острова Принца Едварда. На цей момент в Ньюфаундленді та Лабрадорі проходять провінційні вибори, і Конґрес звернеться до нового уряду провінції після оголошення результатів.

«Протягом десятиліть Радянська влада приховувала і заперечувала Голодомор, – заявив Ігор Михальчишин, Виконавчий Директор Конґресу, – ми сподіваємось на співпрацю з українською канадською громадою в Атлантичній Канаді та урядами провінцій, щоб усі канадці дізнались про Голодомор».

В організації нагадали, що у 2008 р. уряд Канади визнав Голодомор актом геноциду проти українського народу та встановив четверту суботу листопада Національним днем ​​пам’яті Голодомору та геноциду. З часу прийняття цього закону законодавчі органи Британської Колумбії, Альберти, Саскачевану, Манітоби, Онтаріо та Квебеку прийняли подібне законодавство, визнавши Голодомор актом геноциду та встановивши провінційні Дні пам’яті.

Ця ініціатива української канадської громади в Атлантичній Канаді, підтримана Конґресом Українців Канади, передує місяцю Пам’яті, Засудження та Запобігання геноциду, який щороку вшановують в Канаді у квітні.

«Це також частина роботи Конґресу з об’єднання української громади в Атлантичній Канаді. Форум Спільноти Українців в Атлантичній Канаді, який було проведено у жовтні минулого року Ви можете переглянути тут», – ідеться в повідомленні.

Охочих приєднатися до кампанії просять писати Конґресу на адресу nationaloffice@ucc.ca.

Нагадаємо, Конґрес Українців Канади рішуче засудив напад на пам’ятник жертвам Голодомору й Політичних Репресій у Кривому Розі та вимагає притягнути винних до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-