У Нью-Йорку нагородять українського «Ілона Маска» - Любомира Романківа

У Нью-Йорку нагородять українського «Ілона Маска» - Любомира Романківа

Укрінформ
Провідний вчений, дослідник і винахідник українського походження, а також громадський діяч Любомир Романків отримає Орден Князя Ярослава Мудрого, присвоєний йому указом Президента України за видатні заслуги.

Урочиста церемонія нагородження відбудеться в понеділок у приміщенні Генконсульства України в Нью-Йорку, повідомили Укрінформу в Посольстві України в США.

«Любомира Романківа називають українським Ілоном Маском, адже саме завдяки його винаходам ми завдячуємо появі персонального комп’ютера, інтернету, сонячних батарей та інших речей, якими ми звикли користуватися сьогодні щодня. Він відкрив світові нову цифрову епоху», - зауважили у цьому зв’язку в українському дипломатичному відомстві.

Внесок  Романківа у світову науку давно визнаний у всьому світі. На сьогодні він є одним із двох українців, чиї імена внесені до Зали слави США. Разом з ним у цьому переліку значиться ще Ігор Сікорський.

Читайте також: Зеленський відзначив державними нагородами іноземців

Як повідомлялося, Романків є володарем видатної нагороди з дослідження Електрохімічної Спільноти, нагороди AESF за досягнення в науці, Меморіальної премії IEEE Морріса Лібмана, Медалі Вітторіо де Нора від Електрохімічного товариства, а також Золотої медалі Перкіна від Сільноти хімічної індустрії. Винаходи Романківа вивчають у найбільших університетах США, Великої Британії, Німеччини, Швейцарії, Італії, Росії, Швеції, Данії, Польщі, Японії, Кореї, Тайваню, Сінгапуру, України.

Любомир Романків також є дійсним членом Академії інженерних наук ІВМ та Академії інженерних наук України, членом Наукового товариства імені Шевченка. Крім того, як громадський діяч Романків є членом президії Світового конгресу вільних українців, головою Комітету Української Молоді при СКВУ, організатором і головою студентських товариств в Едмонтоні та Бостоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-