Душпастир УГКЦ відслужив літургію для українців Мадрида та зустрівся з СУМівцями

Душпастир УГКЦ відслужив літургію для українців Мадрида та зустрівся з СУМівцями

Укрінформ
Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус під час свого візиту до Іспанії 14 березня очолив Святу Літургію в українській парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці у Мадриді та поспілкувався з громадою і представниками Спілки української молоді.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Пасторально-міграційний відділ УГКЦ.

Владиці Степану співслужили настоятель парафії о. Іван Липка, вікарій ординаріату для католиків східного обряду в Іспанії о. Андреас Мартінес Естебан та заступник Голови ПМВ о. Андрій Гах.

На Богослужінні були присутні представники Посольства України в Іспанії. Завдяки їх старанням душпастирський візит команди ПМВ до Іспанії став можливим - українські дипломати сприяли в отриманні візи та загалом допомагали протягом поїздки.

На завершення Святої Літургії Голова ПМВ від імені Блаженнішого Святослава передав настоятелю української спільноти антимінс – знак єдності із Главою Церкви.

Владика Степан Сус також вручив Грамоту від Блаженнішого Святослава хору парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці з нагоди його 20-ї річниці заснування.

Після літургії Владика Степан, який є генеральним капеланом Спілки української молоді, поспілкувався у Мадриді з громадою і представниками СУМу.

Як повідомила СУМ у Фейсбуці, спілкуючись із сумівцями, єпископ поділився з ними кількома думками.

Фото: Ukrainian Youth Association
Фото: Ukrainian Youth Association

«Виховувати дитину, виховати сумівця – це вміти правильно поділитись собою, передати щось цінне та важливе. В процесі виховання ми завжди віддаємо свої зусилля, бажання, мрії та все хороше. Виховати – це також талант відкрити у дитині заховані таланти. Українське слово «ви-ховувати» саме за себе говорить, що це процес відкриття чогось, що було захованим, не відомим самій людині. Ми виховуємо у собі, у дітях те, що закладене Господом у людській природі. Маємо виховувати майбутнє і теперішнє СУМу тут в Іспанії. Допомагати нашій молоді не асимілюватись, але інтегруватись у цьому світі», – сказав він.

Нагадаємо, раніше владика Степан під час душпастирського візиту до Іспанії зустрівся у Мадриді з українськими громадськими організаціями та активістами, зокрема головою ГО «Українська громада Іспанії за права, честь, гідність українців».

Фото: pmv.ugcc.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-