Українці Індії презентували відеопроєкт до річниці з дня смерті Шевченка

Українці Індії презентували відеопроєкт до річниці з дня смерті Шевченка

Відео
Укрінформ
Українці Індії до річниці з дня смерті Тараса Григоровича Шевченка презентували відеопроєкт «Т.Г. Шевченко. Любов, яка підтримує все життя».

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила співзасновниця Асоціації українців в Індії Марина Акрам, передає Укрінформ.

«Що для нас, українців за кордоном – поезія Тараса Григоровича Шевченка? Для нас – поезія Шевченка – це втілення любові, це живе слово нації, це - символ незламного духу українців, в які б краї їх не закинула доля. Це – його вірші, які промовляють щирі дитячі вуста, вірші, які з таким глибоким почуттям любові промовляють їх матері», – написала вона.

На відео у виконанні дітей звучать вірш Шевченка «Зоре моя, вечірняя», у виконанні дорослих – вірш «Тополя».

«Минає 160 років, як українці в Україні й усьому світі вшановують пам'ять Тараса Григоровича Шевченка. Творець, митець і провидець душ. Його поезія підтримує нас. Вірші Шевченка - це любов. Це та любов, яка допомагає нам жити на чужині. Ми любимо ту країну, яка нас прийняла, та ніколи не забуваємо ту, яка нас народила. Дала нам життя. Ми можемо одягати сарі, але в серці – ми з Україною», – додала Акрам.

Нагадаємо, активісти української громади Індії зняли короткий відеофільм за мотивами твору Лесі Українки «Лісова пісня» мовою гінді та представили його до відзначення у світі 150-річного ювілею з дня народження поетеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-