У Північній Македонії до пам'ятника Шевченка поклали квіти

У Північній Македонії до пам'ятника Шевченка поклали квіти

Відео
Укрінформ
У Скоп’є з нагоди дня народження Тараса Шевченка місцевій бібліотеці передали книжки про Україну англійською та українською мовами, а також поклали квіти до погруддя Кабзареві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Північна Македонія.

«Тарас завжди з нами, але Шевченківські дні – особливі для нашого посольства. Відвідали головну бібліотеку країни – Національну бібліотеку ім.Климента Охридського. Посол Наталія Задорожнюк передала директору бібліотеки Фримзиму Даути книги про Україну англійською та українською мовами», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У США проведуть наукову онлайн-конференцію «Тарас Шевченко в спогадах»

Посольство висловило подяку друзям України Йовіці Джурічичу та Зорану Лалічу за пам'ятник Тарасу на македонській землі, створений відомим македонським скульптором Томе Серафімовським.

Представники посольства поклали до пам'ятника Шевченку квіти.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України заявило про світовий рекорд за кількістю встановлених Тарасу Шевченку пам'ятників.

Як повідомлялося, українці в Північній Македонії мали змогу до 150-річчя з дня народження видатної української письменниці Лесі Українки насолодитися уривком з п'єси «Камінний господар», трансльованої для них у прямому ефірі акторами Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Саксаганського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-