У Мюнхені встановлять пам’ятну табличку до річниці СУМ у Діаспорі

У Мюнхені встановлять пам’ятну табличку до річниці СУМ у Діаспорі

Фото
Укрінформ
У Кафедральному соборі Української Греко-Католицької Церкви міста Мюнхен (Німеччина) із нагоди 75-ї річниці Спілки української молоді в Діаспорі встановлять пам’ятну табличку.

Про це СУМ у Діаспорі повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зауважується, що саме в цьому місті 25 квітня 1946 року відбулося перше організаційне засідання з відновлення Спілки Української Молоді в еміграції та створено організаційне бюро з поділом обов’язків.

Фото: Ukrainian Youth Association - CYM Global
Фото: Ukrainian Youth Association - CYM Global

Урочисте встановлення бронзової таблички, над проєктом якої працює скульптор Ігор Семак з українського міста Калуш, відбудеться 25 квітня 2021 року в катедрі УГКЦ м. Мюнхен, після Архієрейської Божественної Літургії (початок богослужіння об 11:00 год).

Фото: Ukrainian Youth Association - CYM Global
Фото: Ukrainian Youth Association - CYM Global

«Цей день Світова Управа СУМ проголосила «Днем молитви» за нашу Спілку та поминання всіх СУМівок і СУМівців, яких вже немає між нами. Також здійснюватиметься онлайн-трансляція урочистостей», – ідеться в повідомленні.

Щоби втілити в життя цей задум, Спілка звертається до членства СУМ, симпатиків, добродіїв та патріотів України із закликом підтримати цей проєкт фінансовою пожертвою! Збір коштів триватиме до 25 квітня 2021 року; продовження акції не виключене. Фінансову пожертву можна надіслати на цей рахунок:

Vereinigung der Ukrainischen Jugend in Deutschland e.V.

Stadtsparkasse München

IBAN: DE97 7015 0000 1003 7889 55

BIC: SSKMDEMMXXX

Verwendungszweck: CYM 75 * ваше ім`я, прізвище, країна*

Осіб, які хочуть брати участь у відправі та церемонії відкриття меморіальної таблиці СУМ, просять обов`язково, через карантинні вимоги, підтвердити свою участь завчасно в парафіяльному бюро за телефоном : 089/651 29 09-0 або по E-Mail: ugkkm@t-online.de

Фото: Ukrainian Youth Association - CYM Global

Нагадаємо, 20 лютого на 74 році життя обірвалося земне буття довголітньої провідної членкині Спілки Української Молоді подруги Віри Гайдамахи (у дівоцтві Лавриненко).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-