Українців у М’янмі через надзвичайний стан закликають бути вдома і зв’язатися з посольством

Українців у М’янмі через надзвичайний стан закликають бути вдома і зв’язатися з посольством

Укрінформ
Посольство України в Таїланді закликало громадян України, які перебувають в М’янмі, за відсутності нагальної потреби відмовитися від подорожей країною, уникати масових зібрань, залишатися вдома та повідомити посольству інформацію щодо свого перебування.

Про це повідомляється на сторінці дипустанови в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У зв’язку з інформацією про захоплення з 1 лютого в М’янмі влади військовими та оголошенням надзвичайного стану можливим є подальше ускладнення безпекової ситуації у цій країні. Закликаємо громадян України, які на даний момент перебувають у М’янмі, протягом найближчого часу, за відсутності нагальної потреби, відмовитися від подорожей країною, уникати масових зібрань, залишатися вдома та зберігати спокій», - зазначили в диппредставництві.

«Незважаючи на обмеженість телефонного зв’язку / Інтернету просимо скористатися будь-якими можливостями повідомити посольству України в Королівстві Таїланд інформацію щодо Вашого перебування у М’янмі (ПІБ українською і англійською мовою, номер паспорта, адреса, мобільний/контактний телефон)», - закликали в дипустанові.

Інформацію, зокрема, слід надсилати на електронну адресу consul_th@mfa.gov.ua або повідомляти у інший можливий спосіб, зокрема безпосередньо на «гарячу лінію» посольства України в Таїланді +66970107760, а також почесному консульству України в Республіці Союз М’янма з резиденцією у місті Янгон (Mr. Chit Hlaing, Mobile: +9595406502; Mr Myint Tun (Tony), Mobile: +959788823279).

Посольство також рекомендує громадянам України, які планували ближчим часом поїздку до М’янми, утриматись на даному етапі від відвідання цієї країни до стабілізації ситуації.

Як повідомлялося, до основних завдань посольства України в Королівстві Таїланд належать, зокрема, захист прав та інтересів громадян і юридичних осіб України, які перебувають на території Королівства Таїланд, Лаоській Народно-Демократичні Республіці та Республіці Союз М'янма. 

Як повідомляли ЗМІ, у М'янмі сьогодні стався військовий переворот. Президент М'янми Вин М'їн, державний радник країни Аун Сан Су Чжі та інші високопоставлені чиновники були затримані військовими в понеділок рано вранці.

За наявними відомостями, пропав сигнал національного телебачення М'янми. Крім цього, перервано зв'язок столиці Нейп'їдо із зовнішнім світом.

Канцелярія президента М'янми в понеділок оголосила про введення в країні режиму надзвичайного стану на один рік. Як повідомив телеканал армії М'янми, відповідну заяву підписав віцепрезидент М'їн Шве, що виконує обов'язки глави держави.

Як повідомлялося, в листопаді минулого року в М'янмі пройшли загальні вибори. Переконливу перемогу на них здобула партія Аун Сан Су Чжі «Національна ліга за демократію». Однак військові заявили, що вважають вибори сфальсифікованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-