Канадець влаштував вишиванкову «виставку» над Вінніпеґом

Канадець влаштував вишиванкову «виставку» над Вінніпеґом

Фото
Укрінформ
Канадець українського походження Норберт Іван з міста Вінніпеґ, штат Манітоба, зробив імпровізовану виставку своїх вишитих сорочок на узбережжі місцевого озера Вінніпеґ.

Про це повідомляє портал «Стожари».

«Канадець українського походження Норберт Іван під час карантину вирішив по-своєму відзначити День вишиванки та продемонстрував власну колекцію українського національного одягу, розвісивши їх над місцевим озером Вінніпеґ», - йдеться у повідомленні.

У дописі на своїй сторінці у мережі Facebook він назвав це так: «Танець вишиванок посеред північного вітру Манітоби на озері Вінніпеґ у Канаді 2020».

Норберт Іван додав, що більшість з представлених сорочок виконані полтавською майстринею авторських вишиванок ручної роботи, дизайнеркою одягу студії «Natalka-Poltavka» Наталкою Тютюнник. А одну сорочку – білу з червоно-чорноим візерунком - канадець виготовив власноруч.

За словами Наталки Тютюнник, канадський шанувальник її майстерності працює фотохудожником, журналістом і викладачем.

«Він має вже 4 мої авторські сорочки, символіка кожної з  яких спеціально розроблялась за його проханням і побажанням для окремих випадків. Дуже шанує та з великою повагою ставиться до вишиванки, досліджує історію Голодомору 1932-2933 років», – розповідає майстриня.

Крім того, Норберт Іван в українському осередку в своєму місті видає часопис «Український Вінніпеґ».

Читайте також: Світовий конґрес українців та МІОК обговорили напрями співпраці

За можливості, він двічі на рік буває в Україні. Минулого року приїздив до Києва у День пам’яті жертв голодоморів та до Львова.

Фото: Norbert K. Iwan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-