Акції РФ «Безсмертний полк» у Європі несуть реальну загрозу - Спілка українців Португалії

Акції РФ «Безсмертний полк» у Європі несуть реальну загрозу - Спілка українців Португалії

Звернення
Укрінформ
Спілка українців у Португалії звернулася до президента цієї країни Марсела Ребело Соуза, висловивши свою позицією щодо 75-х роковин закінчення Другої світової війни та акцій «Безсмертний полк», які проводять посольства РФ за кордоном.

Про це Укрінформу повідомили в Раді Спілки Українців у Португалії.

"Ми, українці, маємо право нагадати, що незасуджені злочини у минулому столітті та військова агресія Росії у нинішньому може призвести до нового жахливого світового конфлікту. Ми, українці, маємо обов’язок попередити, що гасла «Можем повторить!» на плакатах демонстрантів акцій «Безсмертний полк», які щорічно організовують російські посольства у європейських столицях, несуть реальну загрозу нового світової війни, яку Москва разом з нацистами розпочала у 1939 році", - йдеться у зверненні.

Спілка українців наголошує, що у 1945 році війна закінчилася для країн Західної Європи. Натомість, Україна і країни Східної Європи зіштовхнулися з концентраційними таборами, політичними репресіями та знищенням національних культур.

"Вільний розвиток країн Східної Європи почався лише після розвалу СРСР у кінці минулого століття і відбувається там, де офіційно були засуджені поряд з нацистськими, злочини комуністичного режиму СРСР. Після розвалу СРСР Росія визнала правонаступництво цієї імперії. Ні, не відповідальності, не компенсації за масові вбивства, за знищення економік, за репресії, але взяла на себе правонаступництво продовжувати ту саму політику агресії щодо сусідніх країн, та зміни світового порядку за рахунок брудної пропаганди та тероризму", - йдеться у зверненні.

Читайте також: В СКУ розповіли про допомогу Україні й діаспорі в умовах пандемії COVID-19

Спілка українців у Португалії нагадала, що ще до Другої світової війни Україна вже понесла 10 мільйонів жертв через репресії, через Голодомор, який організувала комуністична влада в Москві. Водночас, війна збільшила для українців ці втрати людського ресурсу ще на 14 мільйонів.

"Ми, українці, маємо право нагадати, що Україна взяла на себе один з найважчих ударів Другої світової війни, в якій загинули понад 14 мільйонів українців", - наголошується у зверненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-