Гопак не спинити: відомий український ансамбль з Канади показав, як репетирує на карантині

Гопак не спинити: відомий український ансамбль з Канади показав, як репетирує на карантині

Відео
Укрінформ
Знаменитий український танцвальний колектив «Shumka» («Шумка») з Канади показав, як проводить тренування в умовах карантину через COVID-19.

Відповідним відеороликом подився Світовий конґрес українців (СКУ) на своїй сторінці в Facebook.

«У Міжнародний день танцю (29 квітня – ред.) ділимося прекрасним «гопаком в ізоляції» від українського колективу «Шумка» з Едмонтона. «Toronto Star» (одна з найбільших щоденних  газет Канади – ред.) назвала їх «канадським національним скарбом», а в «Globe & Mail» порівняли з Riverdance. Карантину не спинити гопак!», - йдеться у дописі.

Як зазначається на сторінці колективу в Facebook, танцювальний колектив має багаторічну історію і власний визначний «шумівський» стиль. Ансамбль проводить професійні театральні й танцювальні гастролі по Канаді й всьому світу. Ці постановки поєднують український танець з класичними та сучасними рухами, створюючи динамчні сюжетні лінії та перетворюючи народний танець на справжнє  мистецтво.

Читайте також: Хореограф Василь Авраменко – емігрант, який прославив український танець за кордоном

Торік колектив «Шумка» відзначив своє 60-річчя. Запланований з цієї нагоди концертний тур Канадою, який мав відкритися 24 квітня, перененсено через пандемію COVID-19 на осінь.

Фото: Ukrainian Shumka Dancers

Відео: ShumkaDancers

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-