Українці з 17 країн записали відео з подякою медикам і волонтерам

Українці з 17 країн записали відео з подякою медикам і волонтерам

Відео
Укрінформ
В умовах пандемії коронавірусу українці з різних країн світу, активісти всесвітньої мережі «Об’єднані прапором» і Всесвітнього руху патріотів України записали та виклали в YouTube відеоролик зі словами подяки українським медикам, волонтерам і захисникам України.

Про це Укрінформу розповів голова Асоціації українців в Республіці Ірландія (АУРІ) Микола Круцик.

«В умовах коронавірусного карантину, який впроваджений чи не в усьому світі, публічні прояви активності призупинені. Й українські активісти сидять по своїх хатах та країнах. Іноді забуваючи про громадську діяльність – і це погано. Тому ми, українці Ірландії, вирішили провести всесвітню акцію. Адже поки ми по домах, українські медики мужньо воюють з пандемією, волонтери збирають кошти та різні засоби, щоб допомогти їм. А наші воїни на фронті продовжують боронити Україну від агресора в будь-яких умовах», - сказав Круцик.

Він впевнений, що це відео та подібні йому здатні підняти настрій тим, кому вони адресовані. «Це ж як аплодисменти, якими зараз в усіх країнах вітають медиків, що борються з COVID-19. Я розмовляв з однією волонтеркою і вона сказала, що, почувши ці звернення активістів з усього світу, була розчулена просто до сліз», - поділився Круцик.

Участь у підготовці 10-хвилинного звернення з подякою медикам, волонтерам та захисникам України взяли 34 українських активісти з самої України, а також 16 країн світу: Ірландії, Латвії, Литви, Німеччини, Росії, Нідерландів, Чехії, Греції, Португалії, Іспанії, Італії, Ізраїлю, Австралії, США, Малайзії, Єгипту.

Наразі українські активісти розглядають можливості інших акцій, які можна проводити у мережі Інтернет в умовах карантину. 

Читайте також: Українська діаспора в Данії передала 10 тонн медичного обладнання для лікарень в Тернополі

Як повідомлялося, на початку квітня за ініціативи українців Ірландії активісти мережі «Об’єднані прапором» організували збір коштів, за які були придбані та відправлені на передову засоби захисту від коронавірусу.

Фото: Асоціація українців в Республіці Ірландія (з архіву)

Відео: Ukrainas atbalsta biedrība

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-