Міжнародний фестиваль в Анталії відкрився концертом українських колективів

Міжнародний фестиваль в Анталії відкрився концертом українських колективів

Фото, відео
Укрінформ
Концертна програма міжнародного фестивалю «Старе місто» (Kaleiçi), який стартував в Анталії, розпочалася виступом колективу народного танцю з Кам’янець-Подільського та гурту Kazka.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми раді вітати наших гостей з інших країн, представників чудових міст з усього світу. Протягом фестивалю події його програми відбуватимуться в усіх куточках старого міста. Ми підпишемо спільну декларацію, в якій засвідчимо свої відданість принципам поваги та захисту історичноі та культурної спадщини. Попри обговорення таких серйозних речей, хочу щоб ви почувалися як удома і мали змогу насолодитися всіма активностями фестивалю», - сказав у своєму виступі Уміт Уйсал - мер району Муратпаша, де відбувається фестиваль «Старе місто».

«Нам дуже приємно, що Україна цього року - почесний гість фестивалю «Старе місто». Ми вдячні за таку нагоду. Дуже радісно бачити в залі таку велику кількість українських прапорів та вишиванок. Українці, які приїхали на фестиваль, і ті, хто проживають тут, почуваються дійсно як вдома», - зазначив Консул України в Анталії В’ячеслав Хоменко, звертаючись до учасників та гостей. Він наголосив, що Україна та Туреччина - стратегічні партнери, які мають багато спільного у різних сферах: як в політиці та економіці, так і культурі, спорті.

Під час урочистої частини, учасники фестивалю спільно задекларували свою відданість принципам поваги, збереження та охорони історичної та культурної спадщини та пообіцяли докладати зусиль у цій справі.

Після урочистої частини перед гостями виступили колектив народного танцю з Кам’янець-Подільського та гурт Kazka.

«Це дійсно була «Украінська ніч» (офіційна назва вечору-відкриття фестивалю - ред.), наші виконавці, прапори, танці. Погода і атмосфера були дуже теплими. Чудовий вечір видався», - раділи українські глядачі.

Серед гостей концерту були також члени сімей загиблих українських воїнів, які зараз відпочивають в Анталії в рамках програми «Крила янголів». Після концерту діти з цих сімей та представники украінськоі громади мали можливість поспілкуватися та сфотографуватися з учасниками гурту Kazka та її солісткою Олександрою Заріцькою.

Фото, відео: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-