У Кушадаси уперше пройшов фестиваль української культури

У Кушадаси уперше пройшов фестиваль української культури

Фото
Укрінформ
У турецькому Кушадаси вперше відбувся фестиваль української культури UkrFest 2019.

Про це повідомляє Посольство України в Туреччині у Facebook.

«Об'єднання українців Кушадаси за сприяння Посольства та місцевої влади Кушадаси провело перший у місті фестиваль української культури UkrFest. Захід відбувся у старовинному кервансараї - Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, який був побудований ще у 1618 році», - повідомило Посольство.

Фестиваль відвідали представники місцевої влади, зокрема, мер Кушадаси Омер Гюнель. У вступних промовах лунало, що міжособистісні зв’язки та культурні обміни є важливим виміром розвитку міждержавних відносин.

Під час фестивалю відбулися виступи українських співочих та танцювальних колективів, зокрема з Черкас - міста-побратима Кушадаси, також свої таланти продемонстрували місцеві колективи української громади в Туреччині.

У рамках заходу були представлені фотопроект черкаських майстринь Анни Криворотової та Катерини Друзь «Уквітчана», виставка картин членкині української спілки Кушадаси Юлії Ергон.

Родзинкою фестивалю стала презентація колекції вишиванок відомої майстрині з Черкас, заслуженої художниці України Олександри Теліженко. «Витвори пані Олександри - це не просто фантастично гарно. Це фактично портал у магічний світ української вишиванки, в яку «зашитий» наш генетичний код», - йдеться у повідомленні.

Презентація української кухні також була частиною фестивальної програми. За домовленістю зі спілкою п’ять найвідоміших готелів Кушадаси приготували у цей день вареники, голубці, деруни, маківник та узвар за рецептом заступника голови української спілки Олени Бургач, яка презентувала на фестивалі свою книгу «Перлини української національної кухні» турецькою мовою.

Гості заходу також мали можливість взяти участь у танцювальному батлі та конкурсі з ліплення вареників.

Фото: Ukrayna Ankara Büyükelçiliği/ Посольство України в Турецькій Республіці у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-