Посол Сибіга зустрівся з керівниками кримськотатарських діаспорських організацій

Посол Сибіга зустрівся з керівниками кримськотатарських діаспорських організацій

Фото
Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга провів зустріч з керівниками громадських організацій кримськотатарської діаспори в Туреччині, на якій відбувся обмін думками щодо розвитку співпраці, окреслено її нові перспективні аспекти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Користуючись нагодою, хотів би вас привітати з чудовою подією – відкриттям кримськотатрського дернеку (центру - ред.), яке відбулося за участі Президента України. Це знаменна і дуже важлива подія для всіх сторін – як для Туреччини і України, так і для кримських татар», - зазначив Посол.

Дипломат поділився з присутніми своїм баченням короткострокових та довгострокових планів подальшого співробітництва та можливими проектами, які могли б зацікавити та бути корисними.

У свою чергу, керівник Генерального центру культури та взаємодопомоги кримських тюрків Туреччини Мукремін Шахін зазначив: «Нещодавній візит Президента України та його участь у відкритті нової будівлі Центру культури та взаємодопомоги кримських тюрків Туреччини - це велика честь для нас. Ми переконані, що у розвитку відносин України та Туреччини діяльність громадських організацій ефективно сприяє у цьому напрямку», - сказав Мукремін Шахін.

У ході зустрічі сторони домовилися про налагодження більш активних зв’язків між окремими регіонами та містами Туреччини й України, зокрема, тих, де проживають кримські татари.

Голова офісу кримськотатарської діаспори міста Ескішехір Еврен Олджай висловив сподівання на більш тісні контакти та співробітництво з Херсоном. «Наша асоціація була заснована у 1972 році, нараховує 3,5 тисяч членів і охоплює п’яту частину Ескішехіру. Завдяки цьому ми маємо представництво кримських татар майже у всіх сферах життєдіяльності міста, відіграємо активну роль у його житті», - наголосив він, запросивши очільника українського диппредставництва в Анкарі відвідати Ескішехір і взяти участь у низці заходів.

Серед інших перспективних напрямків двосторонньої співпраці сторони назвали міжуніверситетський обмін студентами. 

Читайте також: На міжнародному книжковому ярмарку у Швеції запрацював український стенд

Як відомо, Президент України Володимир Зеленський на початку серпня відвідав Туреччину з офіційним візитом. Під час перебування в Анкарі він взяв участь у відкритті нової будівлі Генерального центру культури та взаємодопомоги кримських тюрків Туреччини. 

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-