В Аргентині обговорили важливість збереження і передачі традиції української вишивки

В Аргентині обговорили важливість збереження і передачі традиції української вишивки

Фото
Укрінформ
Представниці Об'єднання жінок «Просвіта» в Аргентині на зустрічі в місті Авельянеда обговорили важливість збереження і поширення мистецтва української вишивки.

Про це повідомив пресовий референт Референтури преси УКТ "Просвіта" Хав’єр Апонюк Савич у Facebook.

Зазначається, що збереження української вишивки є одним із напрямків у сфері культури, яким опікується Українське культурне товариство (УКТ) «Просвіта».  З цією метою 14 вересня Об'єднання жінок «Просвіта» організувала у місті Авельянеда зустріч груп жінок, які вишивають в різних філіях УКТ «Просвіта».

Участь у заході взяли жінки з філії «Просвіта» у місті Авельянеда (керівник Росана Мороз), філії «Просвіти» у Вільде (керівник Ніла Гупало) та Централії (відповідальна Софія Гура Хань).

Відкриваючи зустріч, голова Об'єднання жінок «Просвіта» (ОЖП) Наталія Гуцалюк привітала учасниць та подякувала за гостинність філії «Просвіта Авельянеда».

Ніла Гупало назвала українську вишиванку символом ідентичності народу, а секретар ОЖП Ольга Демчук зробила коротке посилання на історію та різні стилі вишивання відповідно до регіонів України.

На першій зустрічі жінки обмінялись ідеями, обговорили шляхетну традицію української вишивки, її значення протягом усієї історії та важливість продовження, поширення і передачі цієї чудової спадщини.

Читайте також: У Дніпрі відкрили Бібліотеку української діаспори

У рамках заходу були запропоновані плани на майбутнє, зокрема, щодо збільшення кількості учасників.

Фото: Javier Aponiuk Sawicz‎

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-