Українці уперше відкриють концертний сезон в австрійському Граці

Українці уперше відкриють концертний сезон в австрійському Граці

Фото, відео
Укрінформ
Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU та Львівська академічна чоловіча хорова капела "Дударик" під керівництвом зіркової диригентки Оксани Линів 9-10 вересня дадуть концерти у Музікферайні (Філармонії) в Ґраці.

Уперше в історії українські колективи відкриють концертний сезон одного з найважливіших культурних міст Австрії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Унікальна подія проходить в рамках Культурного року Україна-Австрія 2019 за підтримки Українського Інституту.

"205-й концертний сезон відкриють Оксана Линів та її Молодіжний симфонічний оркестр України, який дає можливість молодим талантам спільно займатися музикою", - йдеться у повідомленні на сайті грацької філармонії.

Програма виступу включає Симфонію № 9 Людвіга ван Бетховена, тема четвертої частини якої, "Ода до Радості" на слова Фрідріха Шиллера, лягла в основу гімну Європейського Союзу. Також музиканти виконають кілька творів Ксавера Моцарта — сина Вольфганга-Амадея Моцарта, який тривалий час жив і працював у Львові.

Солісти - зірки української оперної сцени Сусанна Чахоян, Ірина Житинська, Назар Тацишин, Сергій Магера. Диригент - засновниця Молодіжного оркестру України, міжнародно відома головна диригентка Опери та філармонійного оркестру м.Ґрац Оксана Линів.

Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU є унікальним колективом з найталановитіших юних музикантів віком від 12 до 22 років з усіх куточків України, об’єднаних місією розвитку української музичної культури та її поширенням у світі.

Фото, відео: Ysou/Молодіжний Симфонічний Оркестр України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-