В Альберті відзначать День українсько-канадської спадщині

В Альберті відзначать День українсько-канадської спадщині

Укрінформ
У канадській провінції Альберта 6 вересня відзначать День українсько-канадської спадщини.

Про це йдеться на сторінці Конґрес українців Канади – Провінційна Рада Альберти (Ukrainian Canadian Congress – Alberta Provincial Council (UCC-APC) у Facebook.

"День українсько-канадської спадщини Альберти відзначатиметься 6 вересня. Приєднуйтесь до нас у парку Alberta Legislature Grounds, аби віддати належне українським іммігрантам", - зазначається у дописі.

Нагадується, що цього дня у 1981 році до Канади прибули перші офіційно зареєстровані українські іммігранти Іван Пилипів та Василь Єлиняк.

Як відомо, українське походження має близько 10% жителів Альберти.

Читайте також: У національному арт-центрі Японії проходить перша виставка сучасного українського мистецтва

Конґрес українців Канади – Провінційна Рада Альберти (КУК-ПРА) заснована в 1974 р. як неприбуткова організація, яка на сьогодні представляє понад 330,000 українців Канади перед жителями та Урядом Альберти.

Як всеохоплююча організація КУК-ПРА, зокрема, визначає та приділяє увагу потребам української громади і координує її діяльність; сприяє єдності та взаємодії організацій-членів та організацій, що не є її членами. КУК-ПРА також оберігає українську спадщину, історію, культуру та мову через двомовну освіту, дослідження, обміни, мистецтво, танці та інші види діяльності. Організація залучає молодь та новоприбулих з України до політичного, економічного й соціо-культурного життя.

Конґрес українців Канади (КУК) (до 1989 року: Комітет українців Канади) — громадська представницька рада, яка об'єднує 33 українських всеканадські організації та їх філіали.

Централя знаходиться у Вінніпезі. КУК нараховує шість провінційних рад – в Онтаріо, Саскачевані, Манітобі, Альберті, Британській Колумбії та Квебеку; 34 відділи у містах всієї Канади (від Монреаля до Ванкувера) і ряд окремих комітетів.

Фото: сторінка Ukrainian Canadian Congress - Alberta Provincial Council (UCC-APC) у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-