Школа ім.Юрія Липи у Торонто відсвяткувала завершення навчального року

Школа ім.Юрія Липи у Торонто відсвяткувала завершення навчального року

Фото, відео
Укрінформ
У Школі української спадщини ім.Юрія Липи у Торонто відсвяткували завершення 2018-2019 навчального року.

Про це написала директор школи Оксана Соколик на сторінці закладу у Facebook.

«25 травня 2019 року Школа Української Спадщини ім.Юрія Липи у Торонто святкувала завершення 2018-2019 навчального року. Всією шкільною родиною ми вітали абітурієнтів курсів українознавства», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, урочистісті почалися піснею-легендою “Зродились ми великої години”, яка відома як славень ОУН, а віднедавна - марш нової української армії.

«І не даремно, адже школу засновано у 1956р. при осередку Спілки Української Молоді у Торонто та названо на честь письменника, політолога, аналітика, стратега, лікаря та воїна УПА Юрія Липи», - сказала у вітальному слові директор школи Оксана Соколик.

Вона розповіла, що засновниками закладу та першими вчителями стали професори - колишні воїни УПА та члени ОУН, СУМ, Ліґи Визволення України, Об’єднання Жінок Ліґи Визволення України. Стоячи на державницьких засадах, вони розуміли потребу виховання в Українському дусі підростаючого покоління Українців - дітей та патріотичної молоді тут, у Канаді.

Молитвою та благословенням усіх присутніх вітав о.Іван Паліса, який також є батьком сина-випускника, 11-класника. 

Гімн України - традиція на всіх урочистостях школи. Його заспівали у музичному супроводі творчого тріо - вчителів музики із оркестру “Батурин” - Івана Самійла, Матея Лещишина та Тетяни. А ще “Батуринці” подарували випускникам українську народну пісню “Ой у вишневому садочку”.

На церемонії були присутні почесні гості - виконавчий директор Крайової Управи Ліґи українців Канади (ЛУК) Орест Стеців, голова Ліґи українців Канади - відділу в Торонто Микола Литвин та голова Об’єднання українських громад “Четверта хвиля” Любов Славатинська.

Орест Стеців звернувся до випускників і, привітавши їх, подякував батькам та вчителям за плекання української традиції та ідентичності, вивчення, збереження та поширення історичної правди про Україну. Традиційно ЛУК дарує випускникам школи ім.Юрія Липи книгу про Голодомор 1932-33 рр., створену Ліґою українців Канади та видавництвом “Гомін України”. 

Приємними несподіванками для випускників стали саморобні синьо-жовті квіточки-сонечка від 4-го класу, квіти від дошкільнят. У відповідь кожен учень молодшої школи отримав українську книжечку в дарунок.

”Червону Руту” подарували своїм друзям курсанти-старшокласники, вчителі та батьки - "Пісню про рушник", а учні 3-го і 4-го класу заспівали “Прощавай, школо”. 

Усі учні отримали свідоцтва успішності (табелі), а найстаранніші - ще й похвальні грамоти за відмінне навчання, зразкову поведінку та участь у шкільних і міських мистецьких заходах. 

«Вітаємо усіх учнів, батьків та вчителів із цікавим, захопливим, успішним та продуктивним навчальним роком! Дякуємо за Вашу працю! Бажаємо вам веселих канікул / вакацій та щасливого і приємного відпочинку! До зустрічі у вересні!», - зазначила Оксана Соколик.

Фото, відео: Yuri Lypa Ukrainian School / Школа ім.Юрія Липи

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-