У СКУ нагадали, як можна підписати петицію про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом

У СКУ нагадали, як можна підписати петицію про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) закликав усіх небайдужих підписати петицію на сайті Бундестагу про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом українського народу та розповів, як це можна зробити.

Про це йдеться на сторінці СКУ у  Facebook.

«Закликаємо всіх українців та друзів України до 27 травня 2019 р.підписати петицію, яка закликає Німеччину визнати Голодомор актом геноциду українського народу. Петицію може підписати будь-яка людина незалежно від громадянства та країни проживання. Петицію можна підписати одним із наступних способів», - йдеться у повідомленні.

 Перший спосіб – через інтернет. Детальна інструкція – у дописі.

Другий спосіб - надіслати поштою, факсом чи електронною поштою листа, оформленого наступним чином. Текст листа і контактна інформація – у дописі.

Зазначається, що можна надсилати також листи, підписані групою. Вони приймаються за наявності відповідної інформації, про яку сказано у другому способі.

Станом на 17:00 11 травня петиція зібрала 9946 підписів з необхідних 50 тисяч.

Читайте також: Українці ФРН просять ПЦУ та УГКЦ допомогти зі збором підписів під петицією про Голодомор

Як повідомляв Укрінформ, петиція зареєстрована на сайті Бундестагу під номером 89118. Збір підписів триватиме до 27.05.2019. Підписувати можуть всі охочі незалежно від країни проживання.

Як відомо, Голодомор 1932–1933 років – геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР. Загальна кількість жертв Голодомору досі не підрахована, окремі історики говорять про цифри від 3 до 7 мільйонів осіб.

У листопаді 2006 року Верховна Рада визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Актом геноциду Голодомор 1932–1933 років в Україні на міждержавному рівні визнають Україна, ще 15 держав-членів ООН і держава Ватикан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-