Дні України відбулися у бразильській Куритибі

Дні України відбулися у бразильській Куритибі

Фото, відео
Укрінформ
Українські фольклорні колективи штату Парана (Бразилія) представили національну культуру, традиції та кухню в рамках Днів України, що відбулися в бразильському місті Куритиба 13-14 квітня.

Відповідні фото і відео з події розміщені у групі Українці в Бразилії у Facebook.

Як повідомляло Посольство України в Бразілії на своїй сторінці у Facebook, «на відзначення Дня України фольклорні колективи штату Парана, Бразилія збираються в м. Куритіба на ці вихідні (13-14 квітня – ред.), приготувавши насичену програму та типові українські страви». Зазначалося, що цей культурний захід проводиться втретє і  цього року проходить в етнічному павільйоні Меморіалу міста за адресою: Pavilhão Étnico (Memorial de Curitiba), Largo da Ordem.

В розміщеній на сторінці Посольства афіші повідомлялося, що у заході  братимуть участь 16 українських фольклорних колективів Бразилії, серед яких - Барвінок (м. Куритіба), Човен (м. Сан-Жозе-дус-Піньяйс), Український Балет Весна (Парагвай), Спомен (м. Маллет), Весна (м. Мафра, шт. Санта Катаріна), Іван Купало (м. Іраті), Щастя (м. Кампу Морау), Життя (м. Антоніо Олінто), Полтава (м. Куритіба), Соняшник (м. Каскавел), Соловейко (м. Сан-Жозе-дус-Піньяйс), Веселка (м. Прудентополіс), Весна (м. Ронкадор), Козаки (м. Прудентополіс), Волинь (м. Боа Вентура де Сау Роке), Фіалка (м. Уняу да Віторіа), Суботня Школа Лесі Украінки (м. Куритіба).

Як повідомлялося, у рамках Днів України були анонсовані виступи 16 фольклорних колективів та смачна українська кухня. Вироби українського народного мистецтва (вишивку, писанки, строї тощо) та кулінарії готувалися представити 29 українських майстрів - учасників виставки-продажу.

Організатори обіцяли багато народних танців, національних страв (вареники, голубці, випічку, печиво, млинці тощо) та традиційних українських виробів, у тому числі зроблених вручну великодніх писанок. «Малюнки на писанках є символами того, що ми бажаємо для наших друзів і сім'ї. 13 та 14 квітня, у Дні  України, можна взяти додому писанку, яку продають майстри», - йшлося у повідомленні.

Фото: Roberto Barão

Відео: Vitorio Sorotiuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-