Любомир Мельник представить свою

Любомир Мельник представить свою "безперервну музику" в Амстердамі

Анонс
Укрінформ
Широко відомий композитор і піаніст українського походження Любомир Мельник виступить з концертом в Амстердамі 21 квітня.

Про це йдеться на сторінці Українці в Нідерландах у Facebook.

«Любомир Мельник, всього один концерт в Амстердамі! Український композитор і піаніст, відомий «безперервною музикою», піанінною технікою, що базується на дуже швидких нотах й складних нотних послідовностях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «гру генія сьогодення, віртуоза Любомира Мельника варто почути хоча б один раз в житті вам і вашим дітям!».

Захід відбудеться у Малому залі концертної зали Консертгебау в столиці Нідерландів місті Амстердамі. Консертгебау є значним культурним осередком та однією з найвідоміших споруд міста. 

Більше інформації за посиланням.

Як відомо, композитор народився в Німеччині в родині українських емігрантів, тривалий час жив у Канаді і Парижі. У музиці він нерідко звертався до своїх українських коренів: один з творів написаний на вірші Тараса Шевченка, окрему композицію Любомир Мельник присвятив Симону Петлюрі. 

Мельник є автором «безперервної музики» - техніки гри на фортепіано, яка базується на дуже швидких нотах й складних нотних послідовностях, що створюють «звукове полотно», зазвичай з використанням правої педалі для створення обертонів і резонансів. 

Любомир Мельник - автор понад 120 музичних творів. Співпрацював з французькими хореографами і рядом європейських та американських композиторів: Джеймсом Блекшоу, Пітером Бродеріком, Нільсом Фрамом тощо.

У 1985 році у Швеції Любомир Мельник встановив два світові рекорди. По-перше, композитор показав себе найшвидшим піаністом у світі: він зміг зіграти мелодію, граючи 19 з половиною нот щосекунди кожною рукою одночасно. Другий зафіксований рекорд: виконання найбільшої кількості нот за годину гри, при швидкості 13-14 нот за секунду кожною рукою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-