У Нідерландах запрошують на екскурсії по країні українською мовою

У Нідерландах запрошують на екскурсії по країні українською мовою

Фото
Укрінформ
Українки з Нідерландів Ольга Шеломова та Уляна Волокових розпочали проект «Дивомандри», який, серед іншого, пропонує екскурсії українською мовою Нідерландами та Бельгією.

Для популяризації проекту жінки створили сторінку «Дивомандри в Нідерланди» у Facebook. Детальніше про свою ініціативу її авторки розповіли Укрінформу.

"Історія Нідерландів — наше багаторічне захоплення. Вона дивовижна, і на ïï прикладах можна вчитися, як будувати заможну країну. Але більша частина інформації є тільки нідерландською мовою, тому ми й створили цю сторінку у Facebook, щоб люди мали змогу знайти правдиву та унікальну інформацію рідною мовою. Також через сторінку у Facebook у нас можна замовити різноманітні екскурсії. Зазвичай проводимо їх українською, але інколи й нідерландською", - розповіли жінки.

Пані Оля і пані Ляна, як називають себе засновниці «Дивомандрів», постійно проживають у Нідерландах і прагнуть поширювати українську мову на різні сфери життя. "Ми вивчили нідерландську мову, пройшли курси, і проект «Дивомандри» - це наша робота. Українською - бо це покликання душі. Ми мріємо, щоб наша мова розвивалася в усіх сферах", - кажуть жінки.

На сторінці "Дивомандрів у Нідерланди" у Facebook пропонуються ознайомчі, тематичні, історичні прогулянки містами Нідерландів і Бельгії,  індивідуальні та групові екскурсії музеями.

"Амстердам, Харлем, Лейден, Гаага, Амерсфорт, Хорн, Едам, Волендам та Маркен, Брюгге та Гент. Звісно, ми покажемо та розкажемо вам все, що знаємо про парк квітів Keukenhof (Кекенхоф). I це ще не весь перелік. А як же мистецтво та музеї? У нас теж є, що вам запропонувати: державний музей Рейксмузей та його неперевершена колекція, музей Франса Халса, Маурiтсхаус та Вест-Фрiз музей", - зазначають пані Оля і пані Ляна у Facebook.

"Ми підняли вітрила наших "Дивомандрів", і їх напнув вітер любові до подорожей, до знань, книг, зустрічей з новими людьми, любов до української мови, Нідерландів і Бельгії Подорожувати українською — модно, натхненно і є справжнім дивом! Гайда з нами, і ви дізнаєтесь багато цікавого, сповнитеся мрій і гарного настрою!", - обіцяють авторки проекту.

Фото: сторінка "Дивомандри в Нiдерланди" у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-