У Гданську відбулася конференція Поморського відділу Об’єднання українців у Польщі

У Гданську відбулася конференція Поморського відділу Об’єднання українців у Польщі

Відео
Укрінформ
Звітньо-виборча конференція Поморського відділу Об’єднання українців у Польщі (ОУП) відбулася у Гданську у березні.

Про йдеться на сторінці Домівка Гданськ у Facebook у дописі від 1 квітня.

«3 березня 2019 р. у Гданську відбулася звітньо-виборча конференція Поморського відділу Об’єднання українців у Польщі. Представники місцевих ланок ОУП з Поморського воєводства зібралися у залі гданської української Домівки. Як напрямок програмної діяльності делегати визначили роботу над створенням позитивного іміджу України та українців у ЗМІ та соціальних мережах, а також активне залучення молоді й мігрантів з України до діяльності ОУП», - йдеться у повідомленні. 

Під час зборів головою Управи відділу ОУП у Поморському воєводстві обрали Єлизавету Кремінську Також обрано членів Управи, Ради, Ревізійної комісії, визначено делегатів на VIII З’їзд Об’єднання.

Повідомляється, що Поморський відділ нараховує 7 гуртків – М’ястко, Члухів, Битів, Рабаціно, Слупськ, Лемборк і Гданськ. Управи тих гуртків очолюють досвідчені діячі, які вже кілька каденцій є лідерами української громади на місцях.

Там відбуваються різного роду події, зокрема свято Маланки, вертепи, концерти колядок, Шевченківські концерти, вшанування річниць операції «Вісла», Голодомору, Дня Незалежності України, але також презентації книжок, виставки, зустрічі.

На розміщеному відео з події Консул України у Гданську Лев Захарчишин зазначив, що «тут, на півночі Польщі, практично у кожному місті, містечку і навіть у великих селах є українська громада, українські церкви, відбуваються українські події, живе українська культура». Він висловив думку, що «треба спільно шукати тих українців, які хочуть щось робити для України, для громади, для себе, і таким чином посилювати голос України у Польщі».

У свою чергу, голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима відзначив активність української громади у Гданську та її важливу роль у розвитку відносин з Україною. Він також зазначив, що наразі «деякі питання контактів з мігрантами, спільні проекти консульства з ОУП, можна сказати, виглядяють зразково».

«Завдяки вам контакти з Україною стали на набагато вищому рівні. І сьогодні деякі питання контактів з мігрантами, спільні проекти консульства з Об’єднанням, можна сказати, виглядяють зразково, - сказав він.

Фото: Hyser
Відео: Домівка Гданськ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-