Дні України відбулися в Гданську

Дні України відбулися в Гданську

Укрінформ
Дні України відбулися в СШ№76 Гданська за участі Консула України в Гданську Льва Захарчишина.

 Про це повідомляє прес-служба Консульства.

«28 березня 2019 року Консул України в Гданську Л.Л.Захарчишин взяв участь в Днях України в СШ№76 Гданська, в якій навчається близько сорока учнів з України. В цій школі, вперше в Гданську, введено посаду педагога для роботи з дітьми іноземців, яку обійняла громадянка України Наталія Ковалишин», - йдеться у повідомленні.

У першій частині урочистостей відбувся концерт учнів і вчителів, які виконали українські пісні. На закінчення польські і українські учні спільно виконали пісню «Україна це – я». В своєму виступі директор школи Івона Козловська відзначила, що у закладі не ділять дітей на поляків і іноземців, «всі діти – наші».

У свою чергу, Консул України подякував керівництву школи за цю чудову ініціативу, яка зближує дітей і два народи, допомагає будувати позитивні і довірливі стосунки.

У другій частині урочистостей відбулись дебати про Україну, до яких було запрошено українських активістів Гданська, представників місцевої влади і керівників шкіл міста. Зокрема, в дебатах взяли участь Голова Поморського відділення Об’єднання українців Польщі Єлизавета Кремінська,  професор ГУ Марта Коваль, культурологи Тетяна Єрмак і Катерина Бродовська, представник міської адміністрації Анна Максимюк, Консул України та інші.

Запитання учасникам задавали представники шкільного самоврядування шкіл Гданська. Питання стосувались ситуації в Україні, причин привабливості Гданська для українських мігрантів, підтримки мігрантів місцевими органами влади тощо. Після дебатів відбулась розмова запрошених гостей з керівництвом школи та представниками батьківського комітету, під час якої було обговорено ситуацію з українськими дітьми, труднощі які виникають перед ними, шляхи і можливості співпраці.

Консул України пообіцяв підтримку школі в питаннях збереження національних традицій і зв’язків з Україною.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-