Аваков зустрівся зі спостерігачами СКУ на виборах Президента

Аваков зустрівся зі спостерігачами СКУ на виборах Президента

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зустрівся зі спостерігачами Світового конгресу українців та Національного демократичного інституту на виборах Президента України.

Про це інформує прес-служба МВС.

“Принципова позиція МВС щодо нейтралітету до всіх кандидатів у Президенти України, незалежно від їхньої провладності або опозиційності - незвична для українських реалій та викликає деяку нервозність у кандидатів. Про це сьогодні, 28 березня, розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представникам Національного демократичного інституту та Світового конгресу українців, місія яких на виборах в Україні - 2-га за масштабами після ОБСЄ. Вони долучають 296 короткострокових спостерігачів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр повідомив міжнародним партнерам про те, що наразі неможливо приховати жодне правопорушення, пов’язане з виборчим процесом, та продемонстрував Інформаційно-аналітичну систему «Вибори-2019».

Також очільник МВС наголосив на неухильній реєстрації та розслідуванні поліцією найважливіших кримінальних справ - щодо підкупу голосів виборців.

Водночас, Аваков висловив занепокоєння стосовно можливої дестабілізації ситуації після оголошення результатів виборів.

«Якщо припустити, що розрив між кандидатами буде 1,5 - 2 %, що скоріше за все і буде, то в кращих «традиціях» українського суспільства, вони дістануть всі ці факти і будуть ними апелювати до суспільства. І це проблема, тому що можуть через це відбуватися вуличні безконтрольні акції. У цьому проблема, а не в Національних дружинах. Це мене по-справжньому турбує. Я бачу в цьому можливу подальшу дестабілізацію. Я зустрічався з кожним із ключових кандидатів щодо того, що у кожного з них є шанси і що не потрібно переходити межу, аби уникнути дестабілізації в країні», - додав Аваков.

Фото: прес-служба МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-