На конфереції у Словаччині обговорили гібридну війну Росії проти Україні і Європи

На конфереції у Словаччині обговорили гібридну війну Росії проти Україні і Європи

Фото
Укрінформ
Міжнародна конференція «Україна. Довгий шлях до свободи» відбулася у Словаччині до 5-річчя окупації Криму Росією.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Словацькій Республіці у Facebook.

«27 березня ц.р. громадською спілкою «Українсько-Словацька Ініціатива «УСІ разом!» за сприяння Посольства України в СР проведено міжнародну конференцію «Україна. Довгий шлях до свободи». Захід приурочено до 5-х роковин окупації Росією Криму та гібридній війні РФ проти України», - йдеться у повідомленні.

Конференція складалася з 3-х дискусійних панелей, а саме: «Україна-Словаччина: зміна стереотипів бачення один одного впродовж останніх п’яти років»; «Росія проти України: історико-політичний вимір. Витоки сучасної російсько-української війни»; «Гібридна війна Росії проти України та Європи».

Зі вступним словом до присутніх звернувся Посол України Ю. Мушка. «Анексія Криму є прямим викликом міжнародній безпеці. Крим обов’язково повернеться до України, але для цього доведеться докласти багато зусиль, і сьогоднішня конференція є одним з тих заходів, що працюють на те, щоб це стало реальністю», - зазначив дипломат.

Президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» М.Гончар продемонстрував змістовну презентацією «Російська гібридна агресія проти України». На полях конференції відбулася цікава дискусія. 

По закінченню учасники провели тематичний флешмоб «Крим - це Україна!».

Участь у конференції взяли участь українські та словацькі експерти, політологи, депутати Національної Ради Словаччини, представники МЗС ЄП СР, експерт з Інституту національної пам’яті України Р.Кулик, експерт з питань зовнішньої та безпекової політики, заступник голови Інституту стратегічних чорноморських досліджень О.Хара, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» М.Гончар, президент української асоціації релігійної свободи, провідний науковий співробітник Інституту філософії НАНУ В.Єленський, політичний аналітик, експерт з питань міжнародної безпеки Є.Жеребецький, а також представники словацьких ЗМІ.

Фото: Veľvyslanectvо Ukrajiny v SR/Посольство України в Словацькій Республіці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-