Українці в Барселоні зварили 70 л борщу для міжнародного фестивалю супів

Українці в Барселоні зварили 70 л борщу для міжнародного фестивалю супів

Фото, відео
Укрінформ
Українці взяли участь у фестивалі супів Festival de sopas у Барселоні, на якому роздали 70 л борщу і представили вишитий рецепт цієї української страви.

Про це повідомляється на сторінці майстрині ручної вишивки і засновниці напрямку мистецтва вишивки «GLOW ART» Тетяни Протчевої у Facebook.

«Ми закінчили роздавати 70 л борщу», - зазначила президент Української асоціації "Джерело" у Барселоні Ольга Дзюбан у відеоролику, демонструючи порожню посудину.

«Це, напевне, найбільша каструля, яку я бачив», - зазначив один з відвідувачів фестивалю.

Окрім смачного борщу, на фестивалі також продемонстрували його рецепт, вишитий на полотні майстринею Тетяною Протчевою, яка перебуває в Іспанії в майстер-класами з вишивки.

«Презентуємо вишивку #GLOWART Ukraine "Мамин борщ". На домотканому полотні я вишила рецепт борщу, який варила моя мама. На рушнику УКРАЇНА МІЙ ДІМ скануємо вишитий QR-код і знайомимо з українськими стравами - борщ, вареники, сало, голубці та ін.», - написала майстриня.

Загалом на  Festival de sopas було представлено більше 60 супів з національних кухонь різних країн.

Як  відомо, майстер української ручної вишивки Тетяна Протчева винайшла новий напрямок мистецтва вишивки «GLOW ART» (сяюче мистецтво), який внесено до Книги рекордів України.

Творчість майстрині знана в Україні та за її межами: вона представляла свої роботи в США, Шотландії, Японії, Китаї, Великій Британії, Ізраїлі, Австралії. Учасниця всесвітніх виставок «Експо». Її вишиті роботи знаходяться в музеях світу і приватних колекціях української та закордонної еліти.

Своїми проектами Тетяна Протчева синтезує сучасність з національними традиціями.  Її метод вишивки нитками німба ікон і картин на біблейську тематику, що світяться в темряві, а також новий вид декору — вишивка на шкаралупі, зареєстровані у Книзі рекордів України. Мапу з орнаментами різних регіонів зареєстровано в Національному реєстрі рекордів України. Неповторна авторська розробка майстрині - українська краватка.

У 2010 році у Києві, майстриня відкрила Музей вишивки, де проводить майстер- класи. Влітку 2011 р. відкрила ще один Музей вишивки, в якому демонструє власні роботи, що поєднують традиційність із сучасністю.

Вишиває національним українським орнаментом краватки, «метелики» та хустинки для фраків, ікони, картини, листівки, обкладинки до паспортів. Наймасштабніші проекти — вишивані мапи. Тетяна протчева розпочала створювати мапу світу, залучаючи до проекту українців-емігрантів.

Фото: Укрінформ та сторінка Тетяни Протчевої у Facebook

Відео: сторінка Тетяни Протчевої у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-