У Федерації громад Аргентини обговорили проект з допомоги іммігрантам

У Федерації громад Аргентини обговорили проект з допомоги іммігрантам

Фото
Укрінформ
Жіноча група Федерації громад Аргентини (ФГА) провела зустріч, на якій обговорювалися питання співпраці над спільними проектами.

Одним з них є проект з допомоги іммігрантам, що живуть у країні, повідомив пресовий референт Референтури преси УКТ «Просвіта» Хав’єр Апонюк Савич у Facebook.

«Мета зустрічі - консолідація групи жінок ФГА-FAC: члени погодилися працювати над спільними проектами. Одним з перших буде проект допомоги та підтримки іммігрантам, які проживають в Аргентині», - йдеться у повідомленні.

Зустріч відбулася 21 березня у Вірменському центрі Буенос-Айреса.

Об'єднання жінок Просвіти представляла його голова Наталія Гуцалюк. Вона зазначила, що  "це була дуже позитивна зустріч, в якій представники різних культур мали можливість обмінятися ідеями та узгодити питання".

Присутніми також були президент ФГА (FAC) Хуан Балестретті та керівник міжінституційних відносин Хуан Саррафян, які  підтримали ініціативу.

Як відомо, в Аргентині постійно проживає сьома за чисельністю українська діаспора у світі, яка налічує близько 250—300 тис. осіб. Більша частина етнічних українців мешкає у столиці і провінції Буенос-Айрес (більше 100 тис.) та провінції Місьйонес (близько 130 тис.). Місцями компактного проживання є також провінції Чако (30 тис.), Кордова (15 тис.), Мендоса (10 тис.), Формоса (6 тис.), Ріо-Негро (3 тис.) та Коррієнтес (3 тис.). У провінціях Мендоса, Формоса, Буенос-Айрес українці складають близько 1 % населення, у провінції Місьйонес — до 9 %, у Чако — до 4 %.

Українська громада в Аргентині багата на визначних представників, серед яких політичні і громадські діячі, дипломати, лікарі, власники великих підприємств, науковці, музиканти, поети, художники тощо.

Фото: сторнінка PROSVITA Asociación Ucrania de Cultura у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-