Козацький гурт

Козацький гурт "Варта" розпочав концертний тур Фінляндією

Укрінформ
Чоловічий ансамбль "Варта" розпочав свій перший концертний тур Фінляндією.

Про це повідомляє Міжнародний Український Культурний Центр у Facebook

"Концертний сезон 2019 Міжнародного українського культурного центру у Фінляндії розпочато гастрольним туром козацького гурту "Варта" (Слов'янськ). Запрошуємо всіх на концерти!", - йдеться у публікації.

Як зазначається, в рамках туру протягом березня гурт виступить у 18 фінських містах.   

Музиканти запропонують фінскому глядачеві концертну програму, складену з найбільш популярних і відомих козацьких пісень. А використання в програмі відео- фоторяду дозволить слухачам не лише краще усвідомити пропоновані музичні твори, а й поглиблено ознайомитися з історією, культурою, долею козаків та їхнім багатим духовним світом.

В репертуарі ансамблю патрiотичнi та маршовi пiснi украïнського козацтва, козацькi думи, а також глибоко лiричнi мелодiï та жартiвливi пiснi. Вiртуозне володiння грою на багатьох музичних iнструментах (аккордеон, кобза, домра, рiзновид сопiлок, ударних та перкуссii) надають цьому колективу самобутнiй яскравий колорит. 

Перший публiчний виступ козацького гурту ”Варта” вiдбувся у вереснi 2017 року. Постiйнi концертнi виступи та гастролі за короткий час принесли успіх і визнання колективу не тільки серед любителів козацької та народної музики в Україні, а й за її межами.

Група складається iз шести професiйних музикантiв, якi з однаковою майстернiстю виконують як iнструментальнi, так i вокальнi твори, вiддаючи перевагу козацьким пiсням, в яких з надзвичайною силою i красою відображена багатовікова icторiя козацтва i доля украïнського народу. 

Фото: Міжнародний Український Культурний Центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-