СКУ вітає Владику Бориса Ґудзяка з новим призначенням у США

СКУ вітає Владику Бориса Ґудзяка з новим призначенням у США

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців (СКУ) привітав владику Бориса Ґудзяка з призначенням митрополитом і архієпископом Філадельфійської архієпархії Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

Про це повідомляється на сайті СКУ.

«Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає владику Бориса Ґудзяка з призначенням 18 лютого 2019 р. Його Святістю Папою Франциском, за рекомендацією Синоду єпископів Української греко-католицької церкви (УГКЦ), митрополитом і архієпископом Філадельфійської архієпархії Української греко-католицької церкви», - йдеться у повідомленні.

СКУ також вітає Владику Гліба Лончину, єпарха Єпархії Пресвятої родини з осідком в Лондоні з його призначенням Апостольським адміністратором Єпархії святого Володимира Великого в Парижі.

“СКУ високо цінує довголітню невтомну працю Владики Бориса Ґудзяка в розбудові УГКЦ в Україні та в усьому світі. Ми відзначаємо його численні здобутки, зокрема, як засновника і прозорливого провідника всесвітньо відомого Українського Католицького Університету у Львові. Владика Борис є лідером духовної та глобальної думки, який зробив дуже багато для людства. Ми сподіваємося на продовження великих справ разом для добра нашої церкви та нашого народу”, - заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Як повідомлялося, Філадельфійська архієпархія УГКЦ в США була вакантною відтоді, як 16 квітня 2018 року повідомлено про те, що Папа Франциск прийняв зречення з уряду тодішнього архієпископа і митрополита владики Стефана Сороки.

Владика Борис Ґудзяк відомий не лише як один із провідних сучасних духовних діячів УГКЦ, але і як громадський діяч, науковець у галузі церковної історії, президент Українського католицького університету.

У 2015 році він став кавалером найвищої нагороди Франції ордену Почесного легіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-