Фільм «Жінки Майдану» покажуть у Торонто

Фільм «Жінки Майдану» покажуть у Торонто

Фото
Укрінформ
Фільм про значний внесок жінок під час Революції Гідності покажуть 22 лютого в Олд Милл Торонто.

Про це повідомляється на сторінці фонду BCU Foundation у Facebook.

«Кредитова Спілка «Будучність» виступила спонсором показу фільму «Жінки Майдану», який є потужним фільмом про відважний внесок жінок під час Революції Гідності 2013-2014 років. Показ відбудеться в п'ятницю, 22 лютого, в Олд Милл Торонто», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стрічка розповідає про українських жінок, які виконували небезпечні завдання під час Революції. Представниці прекрасної статі використовували свої встановлені зв’язки, щоб допомогти українській армії та добровольчим батальйонам, надаючи їжу та приладдя солдатам і медичну допомогу пораненим. Жінки також сприяли евакуації цивільних осіб, доглядали за сиротами та біженцями, перевозили загиблих героїв додому.

Читайте також: Канадський фонд передав $65 тис. родинам Героїв Небесної Сотні

Повідомляється, що всі доходи від цього заходу будуть перераховані у Фонд «Небесна Сотня » при Фундації BCU Foundation. Цей фонд був створений після подій Революції Гідності з метою надання фінансової підтримки сім'ям загиблих Героїв Небесної Сотні.

Кредитова Спілка «Будучність» входить до BCU Financial Group.

Як відомо, фільм "Жінки Майдану" створили Петро Дідула і Ольга Онишко, які працювали над стрічкою  протягом всіх подій Майдану і після нього. Фільм був номінантом на фестивалях Woodstock Film Festival, Culver City Film Festival.

Ольга Онишко - журналістка, громадська активістка, режисерка і продюсерка. Родом з Галичини, від 2002 року мешкає у США. Продюсер і режисер документального фільму «Три історії Галичини» (2010). 

Петро Дідула - журналіст, оператор, фотограф. Випускник факультету журналістики Львівського державного університету ім. І. Франка (1993) та філософсько- богословського факультету Українського Католицького Університету (1999). Учасник низки міжнародних фотовиставок, режисер та оператор.

Фото: сторінка BCU Financial Group - Buduchnist CU у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-