У Ризі вшанували Героїв Небесної Сотні та пікетували посольство РФ

У Ризі вшанували Героїв Небесної Сотні та пікетували посольство РФ

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Латвії пройшли заходи на честь Революції Гідності, включаючи молебень по Героям Небесної Сотні, а також мітинг-пікет біля російського посольства під гаслом «Крим – це Україна!».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вечір почався з півгодинної акції біля російського посольства, організованої Ukrainas atbalsta biedrіba/Товариство підтримки України, в якій взяли участь до 25 українських та латиських активістів. Адже саме з 20 лютого Російське керівництво почало впровадження підступного плану окупації Криму. Пікетники закликали до звільнення окупованої території українського Криму та призупинення утисків кримських татар російськими окупантами. Свідок окупації латвійський журналіст Імант Лієпіньш розказав про свою поїздку п’ятирічної давнини до Криму, де він сам бачив вторгнення «зельоних человєчків» і «вєжлівих людєй».

Після чого були покладені квіти та вінки у пам’ятника Т.Г.Шевченку. Тут же о. Роман Сапужак (УГКЦ) відправив молебень у пам'ять Героїв Небесної Сотні. Тимчасовий повірений у справах України в Латвії Аліса Подоляк наголосила на важливості збереження пам’яті про події п’ятирічної давнини - Революції Гідності.

Читайте також: У Брюсселі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Потім на подвір'ї Посольства України в Ризі біля стенду із зображенням Небесної сотні були покладені довгі черги червоних лампадок. А на деревах та кущах розвішані жовті, блакитні та білі паперові фігурки янголів – на згадку про загиблих героїв Небесної Сотні.

У Ризі вшанували героїв Небесної Сотні та пікетували посольство РФ/Автор фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-