Акцією «Ангели пам’яті» вшанують Героїв Небесної Сотні у Франції

Акцією «Ангели пам’яті» вшанують Героїв Небесної Сотні у Франції

Укрінформ
Акція “Ангели пам‘яті” на згадку про загиблих під час Революції Гідності відбудеться 18 лютого в Парижі.

Організатором акції виступив Культурно-інформаційномий центр при Посольстві України у Франції, повідомляється на сайті події у Facebook.

«Дорогі друзі! Пропонуємо приєднатися до всеукраїнської акції "Ангели пам'яті" на знак вшанування Героїв Небесної сотні. Збираємося в Культурному центрі Посольства України у Франції 18 лютого о 19:00 за адресою 22 avenue de Messine, 75008 Paris. Будемо робити ангеликів за інструкцією Анжеліки Рудницької, ініціаторки акції, яка нас запросила долучитися. Будемо згадувати наших Героїв... Як все було», - зазначається у повідомленні.

У якості альтернативного варіанту пропонується зробити паперових ангелів удома з дітьми і принести 18 лютого до Культурного центру. Повідомляється, що цих ангелів розмістять на будівлі Центру і Посольства України у Франції.

Як повідомлялося, тиха акція “Ангели пам‘яті” на згадку про загиблих під час Революції Гідності щорічно проходить 18 лютого в Україні . Вона ініційована мистецькою агенцією "Територія А", співзасновником якої є радник міністра культури, співачка та благодійниця Анжеліка Рудницька. За її словами, у цьому році до акції "Ангели пам’яті" долучилося багато інших країн, зокрема Туреччина, Греція, Польща, Франція, Латвія. Рудницька  зазначила, що кожен охочий протягом тижня може долучитися до акції.

Як відомо, в Україні День Героїв Небесної Сотні відзначається 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Саме 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. Окрім українців, жертвами режиму Януковича стали білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-