Українську культуру в Бразилії представить тривалий культурно-просвітницький проект

Українську культуру в Бразилії представить тривалий культурно-просвітницький проект

Анонс
Укрінформ
Українську культуру  представлять на півдні Бразилії в рамках культурно-просвітницького проекту «Цінуймо українську культуру півдня Парани», який триватиме упродовж лютого-серпня 2019 року.

Захід об´єднає заходи в 10 різних муніципалітетах штату Парана. Про це повідомляє slavaukraini.com.br у публікації, посиланням на яку поділилося Посольство України в Бразилії на своїй сторінці у Facebook.

«Проект фольклорного гурту «Калина» має на меті розповсюдження знань та поцінування нашої культури через українські звичаї, народні мистецтва, які розкриватимуть національну ідентичність української громади Бразилії», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що проект було схвалено Програмою збагачення та заохочення культури (PROFICE) Уряду штату Паранá. Він проходитиме за підтримки Державної Енергетичної компанії COPEL, муніципальних влад і українських громад штату.

За словами керівника гурту «Калина» Даніела Слівінского, усі охочі «зможуть наживо дізнатись про українські культурні цінності, якими багатий наш регіон, і стануть свідками нового погляду на збереження українських національних традицій».

Передбачається, що культурно-мистецькі заходи проходитимуть у кожному окремому місті штата Паранá і триватимуть протягом двох діб.У перший день відбуватимуться майстер-класи з виготовлення писанок, вивчення мистецтва вишивки та української кухні. Другий день буде присвячено фольклорним та музичним виступам, виставкам народно-прикладного мистецтва та типових національних страв, урокам українського танцю та лекціям про національну культуру.

Усі заходи будуть безкоштовними та відкритими для загалу. Вони відбуватимуться в приміщеннях українських громад, муніципальних та спортивних залах наступних міст : Пауло Фронтім (23 та 24 лютого), Антоніо Олінто (30 та 31 березня), Паула Фрейтас (13 та 14 квітня), Круз Машадо (1 травня), Женерал Карнейро (1 та 2 червня), Ріо Азул (8 та 9 червня), Іраті (29 та 30 червня), Сао Матеус до Сул (20 та 21 липня), Маллет (3 та 4 серпня)  і Уняо да Віторія (17 та 24 серпня). 

Як повідомляв Укрінформ, українська громада штату Парана є найбільшою в Латинській Америці, маючи близько 500 тисяч бразильців українського походження. Міста Прудентополіс, і Маллет, Куритіба та Сао Жозе дос Піняіс мають найбільшу кількість вихідців з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-