Конференція «Історія Небесної Сотні» відбулася у Вашингтоні

Конференція «Історія Небесної Сотні» відбулася у Вашингтоні

Фото
Укрінформ
У Конгресі США пройшла конференція «Історія Небесної сотні» з нагоди вшанувань у Вашингтоні 5-х роковин загибелі Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в США.

«Конференція підтвердила солідарність у Сполучених Штатах з Україною на її шляху до європейського та євроатлантичного майбутнього та тих цінностей, які виборювали люди під час Революції Гідності та за які Герої Небесної Сотні заплатили найвищу ціну – свої життя», - йдеться у повідомленні.

Захід було організовано 8 лютого Українським конгресовим комітетом Америки за підтримки Посольства України в США. Зазначається, що Посол Валерій Чалий виступив на конференції з промовою.

У заході також взяли участь Співголови Українського конгресового кокусу, конгресмени Енді Гарріс та Брайян Фіцпатрік, Конгресмен Брендан Бойл, Заступник помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент, Президент Національного фонду демократії Карл Гершман, Президент УККА Андрій Футей, Директор Української національної служби Михайло Савків, представники політологічних центрів США, українські та американські журналісти.

Як відомо, в Україні День Героїв Небесної Сотні відзначається 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Саме 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. Окрім українців, жертвами режиму Януковича стали білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні.

Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героїв України 104-м Героям Небесної Сотні. Троє іноземців (громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція і Давид Кіпіані) нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні посмертно.

Фото: прес-служба Посольства України в США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-