У Франції у ювілей Сущенка запросили на відкриття виставки його робіт

У Франції у ювілей Сущенка запросили на відкриття виставки його робіт

Укрінформ
Радник Посольства України у Франції, директор Культурно-інформаційного центру Посольства України у Франції Наталія Кочубей закликала привітати з 50-річчям кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який нині протиправно ув'язнений в Росії, і запросила на відкриття виставки його робіт 15 лютого.

Про це Наталія Кочубей написала на своїй сторінці у Facebook.

«Привітаймо Романа Сущенка з Днем народження! Йому сьогодні виповнюється 50. На жаль, український журналіст, обдарована художнім талантом людина зустрічає свій ювілей за ґратами, незаконно ув'язнений в РФ за надуманими звинуваченнями. 15 лютого 2019 року в Культурному центрі Посольства України у Франції відкриється експозиція його малюнків. Приходьте», - зазначила радник.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого у Парижі у Культурно-інформаційному центрі Посольства України у Франції відбудеться відкриття виставки творчих робіт Романа Сущенка у жанрі образотворчого мистецтва «Мистецтво за ґратами».

Читайте також: ООН - про Сущенка: Нікого не повинні переслідувати за журналістську роботу

Як відомо, 8 лютого Роману Сущенку виповнюється 50 років. Вже третій рік поспіль він проводить свій день народження у застінках російської в’язниці.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули сфабриковані обвинувачення у шпигунстві. Суд проходив у закритому режимі, сторона обвинувачення так і не продемонструвала доказів "шпигунства" журналіста.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Наразі він перебуває в колонії №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Нині у світі триває флешмоб на підтримку українського журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-