Голландські пейзажі та краєвиди Карпат - на виставці українського митця у Нідерландах

Голландські пейзажі та краєвиди Карпат - на виставці українського митця у Нідерландах

Фото
Укрінформ
Виставка робіт українського художника Володимира Семківа проходить у Нідерландах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Гаазі.

Поціновувачам живопису представлені полотна з голландськими пейзажами та краєвидом Карпат. Вражаюча робота - вітряки, історія побудови яких сягає ще Х століття. Разом їх 11, а знаходяться вони в місцевості Кіндердайк. Усі вони є культурним надбанням країни і занесені до спадщини ЮНЕСКО, що робить цю місцевість дуже популярною серед туристів.

Виставка проходить у містечку Східам, в провінції Південна Голландія у Paramedisch centrum Schiedam по будням з 9:00-17:00.

Володимир Семків родом з Івано-Франківщини. Навчався і закінчив Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (художньо-графічний факультет). Писати почав з студентської лави, брав участь у виставках на факультеті та різноманітних мистецьких акціях у Івано-Франківську, Долині.

“Життя склалось так, що у 2001 році я переїхав з України за кордон. Здобувши вдома художню освіту, тут я почав працювати електриком, а малювання стало вже більш як хобі, як задоволення для душі”, - пояснює Володимир Семків.

Він пише переважно олією або акрилом на полотні. Має також кілька пастелей, які написав ще протягом навчання в університеті. “Люблю використовувати при написанні робіт не тільки кисті різноманітної товщини, але й мастихін. Пишу на сухому полотні та одразу використовую декілька пензликів, оскільки акрил швидко висихає. Приваблює мене і техніка імпасто: тут картинам притаманні об’ємні мазки, соковите і густе накладення фарб, а полотна мають вигляд ніби написані маслом. Одна з таких моїх робіт зараз знаходиться у приватній колекції у Парижі”, - розповідає художник.

Переважно Семків пише пейзажі, але є у нього і портрет дружини, написаний у стилі поп-арт, і море. “Є у мене полотна, де я зобразив море. Написав їх, коли жив у Португалії і час від часу мав можливість їздити до океану. Морські краєвиди, шум хвиль, морське повітря - все це було джерелом натхнення на той час», - розповів художник.

Вплинули на  творчість Семківа і французькі митці. «Не можу не згадати французьких передвижників Піссарро, Моне, твори яких справили на мене яскраве враження своїм витриманим колоритом, виразним малюнком і цікавою композицією. Клод Моне як один із засновників імпресіонізму був сконцентрований на передачі світла і відтінків кольорів у своїх полотнах. Я також над цим працюю”, - каже Володимир.

2013 року Володимир Семків переїхав до Нідерландів. Як електрик, забезпечує добре функціонування електричних платформ, які в подальшому будуть розміщені в морі й підтримуватимуть роботу станції вітряків.

Нідерланди сподобалися художнику сучасними технологіями і дбайливим ставленням до природи. “На мою думку, Нідерланди – це країна майбутнього. Дуже стрімко розвиваються, практично щодня з’являються якісь нові технології, нові проекти чи відкриття. Мені подобається, що люди дбають про навколишнє середовище, опікуються тваринами», - зазначив Володимир. Він каже, що у королівстві немає бездомних собак чи котів. 

А уряд впровадив програму, яка передбачає, що до 2025 року вся країна поступово перейде на електричні автомобілі. «Поїзди вже другий рік поспіль для забезпечення свого руху використовують тільки енергію вітру», - розповідає він і зазначає, що у королівстві треба багато працювати, бо тут дуже високі податки – майже 40%.

Фото: з архіву Володимира Семківа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-