Українці Данії зібрали 539 тис. крон на водогін для постраждалого від війни Донбасу

Українці Данії зібрали 539 тис. крон на водогін для постраждалого від війни Донбасу

Фото
Укрінформ
Українці Данії у результаті благодійної акції зібрали 539 тис. данських крон (майже 2,3 млн гривен) на будівництво водогону у постраждалих від війни частинах Донбасу.

Результати акції зі збору коштів підбили учора у штаб-квартирі гуманітарної організації Caritas Danmark, повідомляє Посольство України в Данії у Facebook.

«Завдяки активістам було зібрано 539 тис.дан.крон, які планується направити на потреби будівництва водопроводу у постраждалих від війни регіонах», - йдеться на сторінці Посольства.

Зазначається, що одним з головних рушіїв цієї акції була активістка української громади Копенгагена, молодий данський політик Аліна Процик та представники українських організацій Данії –  Lastivka, Association af Ukrainerne i Danmark/ Асоціація Українців Данії, FainoBevar Ukraine.

Посольство висловило щиру вдячність Caritas Danmark, Аліні Процик, усім, хто долучився до благодійної акції. «Разом ми сила!», - зазначається на сторінці диппредставництва.

Зазначається, що нагодою «оцінити результати благодійної акції Caritas Danmark по збору коштів для потреб мешканців потерпілих через військові дії територій Донбасу» стала тематична зустріч з данським режисером документального фільму «The Distant Barking of Dogs» Саймоном Леренгом Вілмонтом (Simon Lereng Wilmont). Вона відбулася 24 січня у штаб-квартирі Caritas Danmark.

Режисер розповів про свої враження від річного перебування на Донбасі та ідею створення стрічки. Документальний фільм, який розповідає про життя дітей поряд з лінією зіткнення на Донбасі, отримав10 міжнародних премій та був номінантом у 7 кінофестивалях.

Фото: сторінка Посольства України в Данії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-