Українців Чехії запрошують до участі в акції «Живий ланцюг Соборності»

Українців Чехії запрошують до участі в акції «Живий ланцюг Соборності»

Анонс
Укрінформ
Посольство України в Празі запрошує чеських українців взяти участь в акції «Живий ланцюг Соборності» до Дня Соборності України.  

Про це повідомляє прес-служба українського диппредставництва.

«Друзі! Запрошуємо кожного з Вас долучитися до символічної акції єднання всіх чеських українців до Дня соборності України. Щороку “живим ланцюгом Соборності” на мості Патона у Києві єднають Лівобережну і Правобережну Україну. Так само у Празі на Карловому мості через Влтаву ми символічно об'єднаємося “живим ланцюгом” – на знак солідарності з усією Україною», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що збір учасників відбудеться 20 січня о 13:45-14:00 біля пам’ятника Карлу ІV на початку Карлового мосту з боку метро Староміська. Точне місце: https://goo.gl/maps/dpTbAT2jaqA2. Початок самої акції о 14:00. «За можливості візьміть із собою, будь ласка, українські прапори, прапорці чи іншу символіку. Гасло акції «Україна – єдина!», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі нагадали, що 21 січня 1990 року мільйони українців взялися за руки, з'єднавши Івано-Франківськ, Львів та Київ у день 71-річчя Злуки УНР і ЗУНР. Ця подія стала важливим кроком до проголошення української незалежності.

Зазначається, що 22 січня 2019 року виповнюється 100 років з дня проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, коли тисячі українців зібралися на Софійській площі в Києві на перший військовий парад та спільний молебень своєї молодої української держави.

Фото: сторінка події у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-