Українські студенти у Любліні завітали до Генконсульства з гучною різдвяною колядою

Українські студенти у Любліні завітали до Генконсульства з гучною різдвяною колядою

Укрінформ
Українські студенти з Люблінської політехніки та інших університетів завітали до Генерального консульства України в Любліні і заспівали різдвяних колядок.

Про це повідомляє прес-служба Генконсульства.

«З нагоди Різдвяних свят Генеральне консульство України в Любліні відвідала група українських студентів, які навчаються в люблінських університетах. Студенти завітали до установи, щоб заспівати разом з колективом Генконсульства гучних колядок в дусі вікових українських традицій», - йдеться у повідомленні.

Колядки та інші старовинні пісні студенти вивчають у культурному гуртку, який вже багато років успішно веде працівник Люблінської політехніки А.Блажеєв.

Зазначається, що Генконсульством підтримуються тісні контакти з студентським осередком, надається сприяння його діяльності щодо згуртування у Любліні української молоді, виховання патріотизму, збереження любові до української культури, традицій, пісень. 

Повідомляється, що зі студентами 15 січня зустрівся Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк, який тепло привітав колядників, подякував за підтримання українських народних традицій. Принагідно з молоддю було обговорено питання, щодо яких можливо звертатися до Генерального консульства  в Любліні, зокрема, надано консультації щодо оформлення документів для участі в голосуванні на виборах Президента України у березні ц.р., норм законодавства, рекомендації щодо заходів безпеки під час перебування за кордоном тощо.

Фото: прес-служба Генерального консульства України в Любліні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-