Українські ліцеї у Польщі - серед найкращих навчальних закладів

Українські ліцеї у Польщі - серед найкращих навчальних закладів

Рейтинг
Укрінформ
Три українських ліцея у Польщі увійшли до переліку найкращих шкіл у рейтингу освітнього порталу Perspektywy.pl.

Про це повідомляє Наше слово.

«У Польщі опубліковано 21-й рейтинг веб-сайту Perspektywy.pl. Цей сайт спеціалізується на тематиці освіти та навчання. Серед 500 найкращих польських середніх шкіл є українські ліцеї у Перемишлі та Білому Борі, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у загальному рейтингу ліцей при комплексі Загальноосвітніх шкіл № 2 ім. Маркіяна Шашкевича в Перемишлі зайняв 185-е місце.

Ліцей з українською мовою навчання ім. Тараса Шевченка в Білому Борі був 224-м (торік він посів 341-е місце). Також цей ліцей був найкращим у престижному рейтингу серед шкіл Щецінського повіту. Слід згадати, що білобірчани опинилися серед найкращих ліцеїв не вперше, але це перша школа з українською мовою навчання, яка до нього потрапила ще у 2011 році.

Ліцей з українською мовою навчання у Ґурові-Ілавецькому був 645-м у рейтингу.

Загалом до рейтингу увійшли 1 тис. навчальних закладів. Загальноосвітні ліцеї оцінювали на основі трьох критеріїв: успіхи навчального закладу в олімпіадах, результати атестатів зрілості з обов’язкових предметів і результати атестатів зрілості з необов’язкових предметів.

Зазначається, що отримання місця на чолі загальнонаціонального рейтингу вищих шкіл освітнього Фонду «Перспективи» – це заслужена причина гордості для кожної середньої школи, адже свідчить про гарну атмосферу в закладі, створену вчителями, та амбітність учнів. Часто школи хваляться цим успіхом на своїх офіційних шкільних сайтах, оскільки саме цим приваблюють майбутніх учнів.

Відповідно до принципів, затверджених освітнім Фондом, навчальні заклади, які опинилися у рейтингу, мають право використовувати в 2019 році почесне звання „Золотої”, „Срібної” та „Бронзової” школи 2019 року.

«Український ліцей у Перемишлі, відповідно до місця у рейтингу, має „золоту” графічну оцінку якості, білобірчани – „срібну”, а ліцей з Ґурова-Ілавецького – „бронзову”.  Вітаємо!», - йдеться у повідомленні.

Фото: perspektywy.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-