Українці по всьому світу зустрічають Щедрий вечір

Українці по всьому світу зустрічають Щедрий вечір

Фото
Укрінформ
Українці від Австралії до Нідерландів, від ПАР  до США відзначають Свята Маланки і Василя. У деяких країнах світу святкують вже відучора, а інші тільки готуються щедрувати і водити «козу».

Південно-Африканська Республіка

У Посольстві України в ПАР відзначили Свято Маланки. Фото:  сторінка Embassy of Ukraine to the Republic of South Africa у Facebook

У Посольстві України в ПАР відзначили Свято Маланки. Фото: сторінка Embassy of Ukraine to the Republic of South Africa у Facebook

Українці у Південно-Африканській Республіці щедрували 12 січня у Преторії. «У Посольстві України в ПАР святкували Маланку, водили козу і співали колядки зі щедрівками. Свята тривають!», - зазначається на сторінці диппредставництва у Facebook

Святкування відбулося за участі Посольства України в ПАР спільно з Українською асоціацією в ПАР.

Повідомляється, що святкування у м. Кейптаун буде 13 го січня. «Шановні українці, запрошуємо вас, ваші родини та друзів на спільне святкування Різдвяних свят 13 січня о 2 год. у GoodWood Sport Club (54 Milton, Goodwood Est, Cape Town 7460). Будь ласка, готуйте колядки/щедрівки та приносьте з собою Різдвяні страви», - йдеться у повідомленні Української асоціації в ПАР на сторінці у Facebook.

«Після святкування запрошуємо усіх підтримати українську жіночу хокейну команду, тому приходьте у вишиванках та з українською символікою!», - закликали українці у ПАР. Зазначається, що 13 січня у Кейптауні відбудеться перша гра української жіночої хокейної команди із командою Південної Африки у рамках чемпіонату світу з хокею.

Нідерланди

«Гулянка у Маланки» відбулася 12 січня у Гаазі. У програмі вечора були традиційні забави давнього обряду, українськи ігри на Маланку, працював тематичний етно-куточок для фотографування та енергійна дискотека від DJ Andrew від львівського клубу “Picasso”. А зранку, прямо на свято завітав Василь засівати. Організаторами заходу виступила громада Українці в Нідерландах, йдеться на сторінці заходу у Facebook.

Австралія

12 січня Маланку відзначили у Сіднеї. Свято орагнізувала Спілка української молоді Сіднея. «Приходьте і приєднуйтеся до нас на нашу традиційну Маланку – свтякування Старого Нового року. Весела та дружня атмосфера, де ви зустрінете старих друзів та зведете нові знайомства під час свтякування цієї важливої української традиції», - повідомлялося в оголошенні до події на Facebook. Темою вечора також був оголошений джаз у живому виконанні колективу Sydney Jazz Collective Band, йдеться на сторінці заходу у Facebook.

Канада

Українці Північної Америки лише готуються до Щедрого вечора. Так, у канадському Торонто святкуватимуть 18 січня. «Лемківська фундація та Об’єднання українців «Закерзоння» щиросердно запрошують українську громаду на Водосвяття та Щедрий вечір у п’ятницю 18 січня 2019 р. о 6:30 вечора», - йдеться на сторінці Конґресу українців Канади у Торонто (Ukrainian Canadian Congress - - Toronto Branch) у Facebook.

А 22 січня Суспільна Служба українців Канади, філія Торонто, ласкаво запрошуює на Спільну кутю у Торонто.

США

У Філадельфію Свято Маланки "Philadelphia Malanka 2019" завітає 19 січня.  У програмі, що розпочнеться о 9:00 вечора, – жива музика від колективу «Браття з Прикарпаття», напої та смаколики. Захід відбудеться в Українському культурно-освітньому центрі у Дженкінтауні. Квитки просять купувати завчасно. Оргнаізатори - Асоціації української молоді, філія у Філадельфії, йдеться на сторінці заходу у Facebook.

У Сакраменто Маланчин Вечір  «2019 - Malanka in Sacramento» розпочнеться 19 січня о 4:00 вечора за адресою Greek Hall at 614 Alhambra Blvd. Sacramento, CA 95816, Sacramento, United States. Організатором виступило Товаристов Збереження української спадщини Північної Каліфорнії. У рамках заходу – українська культурна програма, смачна вечеря і танці з українським гуртом «Бурима», повідомляється у Facebook.

Нью-Йорк вітатиме «Родинну Маланку» 19 січня о 15:00. Захід організовано Осередком СУМ ім. Тараса Чупринки, Школою українознавства СУМ м. Нью-Йорк і батьківським комітетом. У програмі – гаряча їжа, музика і лотерея, йдеться на сторінці заходу у Facebook.

А у Чикаго  діточки зі школи українознавства при Українській православній церкві Святого Андрія Первозваного 12 січня колядували й щедрували у Генеральному консульстві України, йдеться на сторінці генконсульства у Facebook.

Українці щедрували у Чикаго. Фото зі сторінки Consulate General of Ukraine in Chicago у Facebook
Українці щедрували у Чикаго. Фото зі сторінки Consulate General of Ukraine in Chicago у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-