Українці Анталії поставили різдвяний мюзикл ''Вечори на Хуторі біля Диканьки''

Українці Анталії поставили різдвяний мюзикл ''Вечори на Хуторі біля Диканьки''

Фото
Укрінформ
Музично-театральну виставу ''Вечори на Хуторі біля Диканьки'' представила  до різдвяних свят українська громада в Анталії.

Про  роботу над постановкою Укрінформу розповіла Голова громади в Українському культурно-мистецькому об’єднанні в Анталії,  керівник українського хору в м. Анталії «БЕРЕГИНЯ» Олеся Мерджан.

«Прем'єра музичної вистави ''Вечори на хуторі біля Диканьки'' пройшла чудово. Артисти - і малі, й великі - виклались повністю, створили атмосферу Різдвяної ночі в Україні на найвищому рівні», - розповіла пані Олеся.

За її словами, актори прониклися ролями настільки, що перестали спати вночі - не від переживання, а від бажання якомога краще зіграти своїх героїв.

«Скільки б я доброго не говорила про цей колектив - марно, цих людей треба побачити. Весело у нас. Пригадалась остання репетиція, у всіх стрес, переживання. Діалоги на сцені були такі, що Гоголь відпочивав. Ми ще й досі сміємось не з прем'єри,  а з останньої репетиції. А потім люди йшли до дому і там продовжували шити костюми, робити декорації», - розповіла Голова громади.

У постановці за мотивами відомого твору Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом» був задіяний колектив українського хору в м. Анталії «БЕРЕГИНЯ». Зазначається, що на підготовку мюзиклу актори та режисер Юлія Мордвіна мали лише місяць. «За місяць часу ми не тільки вчили ролі та проводили репетиції, а ще й усі декорації та костюми зробили власноруч та своїм коштом», - розповіла Олеся Мерджан.

Керівник "БЕРЕГИНІ" переконана, що своїм успіхом мюзикл завдячує різнобарвності колективу і щирої любові до України. «Це я тільки потім зрозуміла, чому за такий короткий термін все так добре пройшло:  це можливо тільки тоді, коли Україну любиш серцем. У хорі ''Берегиня'' співає вся Україна, тут представники від кожної області - від заходу до сходу, від півночі до півдня, включаючи Крим. Вистава була поставлена серцем і любов'ю прекрасних людей. Ми вже давно не просто громада, ми - сім'я», - зазначила пані Олеся.

Вона розповіла, що метою створення вистави, яку показали 21 грудня на сцені мерії Анталії, було продемонструвати світу багату українську літературну спадщину.

«Наша мета одна: показати всьому світові, що Україна це народ з великою літературною спадщиною, це, перш за все, інтелігенція. І саме завдяки цьому скарбу Україна - це народ з прекрасним майбутнім», - відзначила Голова української громади в Анталії.

Фото: сторінки Olesya Mercan та Українська діаспора світу у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-