Під офісом Мей 30 днів тривала акція на підтримку заручників Кремля

Під офісом Мей 30 днів тривала акція на підтримку заручників Кремля

Фото
Укрінформ
У Лондоні українці та друзі України упродовж символічних 30-ти днів нагадували міжнародній спільності про агресію російського режиму, вимагаючи звільнення українських заручників в РФ, зокрема полонених військових моряків.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили активісти «Лондон Євромайдан» та Всесвітнього руху патріотів України, які виступили організаторами та координаторами акції.

«На знак солідарності з українським народом, підтримуючи 30-денний військовий стан в Україні, волонтери «Лондон Євромайдан» та друзі України з багатьох країн провели 30-денну демонстрацію біля офісу прем'єр-міністра Великої Британії з метою привернути увагу громадськості до тривалої російської агресії проти України та долі 70 незаконно ув'язнених українців і 24 військовополонених моряків», - наголосили організатори акції.

Волонтери проводили маніфестацію у центрі Лондона, поблизу офісу британського прем'єр-міністра та відзначають, що Тереза Мей особисто бачила українську акцію.

Читайте також: Геращенко закликає писати листи українським полоненим та політв’язням

«Ми їх чекаємо, переживаємо за кожного протиправно ув’язненого. Бажаю їм витримки і сили», - звернулася до українських заручників Кремля учасник акції Наталія Равлюк.

Як наголосила 16-річна волонтер Ліза Куцак, основною метою цієї акції для неї було відстояти свободу усіх українських військовополонених в РФ.

«Зі свого маленького досвіду я переконана, що, згуртувавшись, можна здобути перемогу!» - заявила юна активістка.

Волонтер Степан Шахно висловив упевненість, що за українськими заручниками Кремля стоїть велика Україна, український народ та весь цивілізований світ.

Активісти «Лондон Євромайдан» запевнили у намірі продовжувати демонстрації увечері кожної середи.

У Лондоні провели 30-денну акцію на підтримку українських заручників Кремля / Фото: London Euromaidan

Як відомо, у Росії і анексованому Криму незаконно утримується понад 60 українських політв’язнів, серед них — журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-