У центрі Берна протестували проти російської агресії

У центрі Берна протестували проти російської агресії

Фото
Укрінформ
Представники посольства України спільно з українською громадою у столиці Швейцарії Берні провели акцію протесту у зв'язку з агресивними діями Росії поблизу Керченської протоки.

Про це йдеться на Facebook-сторінці української дипмісії в Берні.

"Сьогодні, 26 листопада, у день відкриття зимової сесії швейцарського парламенту у Берні проведена акція з метою привернення уваги громадськості та парламентарів до грубого порушення Росією норм міжнародного права, коли кораблі РФ у порушення свободи навігації неправомірно застосували силу по відношенню до кораблів ВМС ЗС України", - йдеться у повідомленні.

Акція пройшла на головній площі міста Bundesplatz, де відбувається традиційний щорічний ярмарок Zibelemärit. Учасники протесту тримали в руках плакати з гаслами #StopRussianAggression та #RussiaAttacksUkraine, вимагаючи міжнародну спільноту відреагувати на відкриту агресію Росії проти України.

"Черговий, неприхований акт агресії з боку Росії проти України не може залишатися без реакції. Закликаємо наших партнерів дати належну оцінку агресивній політиці та свавільним діям РФ у Чорному та Азовському морях, а українців Швейцарії – додатково згуртуватися для якомога ширшого донесення інформації про триваючу ескалацію ситуації з вини Росії", - закликали у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон №9338 "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні» на 30 днів у 10 областях.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії обстріляли та захопили  у Керченській протоці три українські кораблі: малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На захоплених кораблях перебували 23 моряки, шістьох із них поранено.

Фото Посольства України в Швейцарії у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-