Канада пам'ятає жертв Голодомору-геноциду в Україні - міністр оборони

Канада пам'ятає жертв Голодомору-геноциду в Україні - міністр оборони

Укрінформ
Канада пам’ятає мільйони жертв Голодомору-геноциду і непохитна у підтримці України.

Про це із нагоди 85-их роковин Голодомору написав на своїй сторінці у Тwitter міністр оборони Канади Харджит Саджан, який у вівторок разом із двома іншими міністрами, депутатами від різних партій, дипломатами та лідерами української громади взяв участь в офіційній церемонії вшанування жертв Голодомору у парламенті Канади.

“Сьогодні ми зібралися, аби вшанувати роковини Голодомору та згадати мільйони українців, які втратили свої життя під час цього жорстокого геноциду. Канада непохитна у підтримці та дружбі з Україною та її народом. Слава Україні!” - зазначив Саджан.

У свою чергу, міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл, який також був присутнім на заході, написав на своїй сторінці у Тwitter: "У ці сумні роковини Голодомору ми згадуємо мільйони безневинних життів, втрачених під час спричиненого СРСР голоду/геноциду в Україні у 1932-1933 рр.".

Він також порівняв меморіали жертвам Голодомору, встановлені у Києві та столиці канадської провінції Саскачеван місті Реджайна.

"І оригінальний меморіал Голодомору на березі річки у Києві, і репліка, встановлена у парку Васкана в Реджайні, вшановують безневинні життя, загублені під час жорстокого сталінського геноциду в Україні у 1932-1933 рр", - написав міністр.

Як відомо, Канада була першою державою, яка ще у 2008 році визнала Голодомор актом геноциду українців. Відтоді у парламенті країни регулярно відбуваються офіційні заходи на вшанування роковин тих жахливих подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-