Прем’єр Онтаріо вітає відкриття меморіалу Голодомору в Торонто

Прем’єр Онтаріо вітає відкриття меморіалу Голодомору в Торонто

Документ
Укрінформ
Прем’єр-міністр найбільш населеної канадської провінції Онтаріо Даг Форд привітав відкриття у Торонто Меморіалу жертв Голодомору.

Про це йдеться в його зверненні, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

“Пишаюся можливістю передати найщиріші вітання із нагоди офіційного відкриття Меморіалу жертв Голодомору в Торонто. Голодомор - це темний період у світовій історії, що призвів до втрати мільйонів безневинних життів та утисків українського лідерства, інтелекту й ідентичності”, - заявив Форд.

За його словами, створення Меморіалу потребувало років наполегливої праці.

“Знадобилися роки важкої й наполегливої праці, аби стати свідками того, як цей меморіал стане частиною вічної спадщини Онтаріо. Від мого імені як прем’єр-міністра Онтаріо прийміть щирі привітання з нагоди відкриття цього дуже особливого Меморіалу”, - наголосив глава уряду Онтаріо.

Читайте також: Мер Торонто подякував українській громаді за її внесок у становлення міста і Канади

Як повідомляв Укрінформ, меморіал жертв Голодомору було відкрито у Торонто на гроші української діаспори. До офіційної церемонії долучилося кількасот людей, серед яких була міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, мер Торонто Джон Торі, перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, а також члени та очільники української громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-