Українці в Німеччині вимагають від РФ звільнити Сущенка

Українці в Німеччині вимагають від РФ звільнити Сущенка

Відео
Укрінформ
Українські активісти в Німеччині вимагають звільнення кореспондента Укрінформу Романа Сущенка та всіх українських політв'язнів Кремля.

З такою вимогою звернулися представники громади, дипломати Посольства України в ФРН, а також відомий поет і прозаїк Сергій Жадан, який у Берліні презентував німецькою свою книжку "Інтернат". 

“Друзі, ми, українці, які перебувають в українському Посольстві в Берліні, хочемо сказати таку річ: уже 2 роки в Росії у в'язниці перебуває український журналіст Роман Сущенко. Ми вважаємо неприпустимим, що Російська Федерація тримає на своїй території ув'язненими громадян України. Ми вимагаємо негайного звільнення всіх українських політв'язнів”, - сказав Жадан.

Читайте також: Діаспора у США вимагає від РФ звільнити Сущенка та інших політв'язнів

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-