Польська прокуратура допитала голову Українського товариства у Любліні

Польська прокуратура допитала голову Українського товариства у Любліні

Ексклюзив
Укрінформ
Голову Українського товариства у Любліні Григорія Купріяновича допитали в прокуратурі міста Замость у слідстві щодо його висловлювань у Сагрині під час урочистостей з вшанування убитих польським підпіллям українців - жителів цього села у березні 1944 року.

Про це Купріянович повідомив Укрінформу і це агентству прокоментували в окружній прокуратурі м. Замость.

"Учора я був на допиті у прокуратурі",- розповів Купріянович.

За його словами, деталі допиту він не може розголошувати.

Заступник голови окружного прокурора міста Замость Ева Кузніцька повідомила агентству, що Купріяновича допитано в якості свідка і на даний момент не планується його наступний допит.

"На цей момент немає такої потреби. Однак під час слідства можуть з'явитися якісь інші обставини, які вимагатимуть проведення допиту. Тоді прокурор прийматиме рішення: провести ще один допит чи ні",- зазначила Кузніцька.

Вона поінформувала, що згідно з процедурами прокурорське слідство триватиме три місяці, але у разі потреби воно може бути продовжено на наступний період.

Читайте також: Відкриття справи проти Купріяновича: Дещиця обговорив з істориком деталі

Як інформувалося, Купріянович під час свого виступу 8 липня зазначив, зокрема, що у Сагрині в березні 1944 року польське підпілля вбило жителів села лише за те, що вони говорили українською мовою і були православного віросповідання. Наступного дня воєвода Люблінського воєводства Пшемислав Чарнек подав на Купріяновича заяву до прокуратури про підозру скоєння злочину у контексті висловлювань голови Українського товариства, які він назвав провокативними й антипольськими, а українців, які приїхали вшанувати жертви сагринської трагедії, - націоналістами.

Фото: miok.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-