На північному сході Польщі презентували українську культуру

На північному сході Польщі презентували українську культуру

Фото
Укрінформ
Урочисте відкриття ХХІІІ-го сезону української культури Вармії та Мазур відбулося 11 серпня у місті Сроково Вармінсько-Мазурського воєводства.

Про це повідомляє Український погляд.

"У суботу, 11 серпня, у Сроковському будинку культури вібулося відкриття ХХІІІ Культурного сезону українців Вармії та Мазур", - йдеться у повідомленні.

Захід розпочався із відкриття виставки про Голодомор в Україні 1932-1933 роках, під час якої голова Ольштинського відділу Об’єднання українців у Польщі Степан Мігус зазначив, що "досі важко підрахувати жертви страшного злочину вчиненого Москвою. Росія не лише заперечує Голодомору, але продовжує його у вигляді гібридної війни, яку веде сьогодні послідовник Сталіна - Путін".

Пізніше, як повідомляє видання, відбувся концерт "Козацькому роду нема переводу", в якому взяли участь група козацького бойового мистецтва "Спас" із Запоріжжя, а також співачки Валерія Богуславська і Марічка Притула та дует "Жайворонки".

Організаторами заходу були Ольштинський відділ, Сроковська ланка ОУП та Гмінний осередок культури в Срокові.

Нагадаємо, раніше з нагоди 74-ї річниці початку Варшавського повстання українські дипломати та діаспора польської столиці вшанували пам'ять членів української родини Федороньків, поклавши до пам'ятного знаку синьо-жовтий вінок.

Фото: ukrpohliad.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-